Hopp til hovedinnhold

Skrivekurs med Helga Flatland og Ivo de Figueiredo

Skrivekurs med Helga Flatland og Ivo de Figueiredo

18. og 19. april kan du få unik skrivehjelp av forfatterne Helga Flatland og Ivo De Figueiredo her på Sølvberget. Påmeldingen har åpnet!

I samarbeid med Aschehoug forlag byr vi på to flotte anledninger til å lære fra to virkelige kapasiteter. Påmeldingen har startet. 

skrivekurs-med-helga-flatland-stavanger

Mandag 18. april: HELGA FLATLAND: De 10 viktigste tingene du må kunne for å skrive
En gjennomgang av skrivekunstens hovedbyggeklosser for deg som vil komme i gang – eller komme videre – med skrivingen. Hvordan lage gode scener? Hvordan skape troverdige karakterer? Hvordan konstruere et plott? Og ikke minst: Hvordan komme videre fra en idé til ferdig bok?
Helga Flatland er en av de fremste forfatterne i sin generasjon. Hun mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for sin første roman, og er utdannet fra tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Høsten 2015 ble Flatland tildelt Amalie Skram-prisen og hennes nye roman Vingebelastning mottok strålende kritikker.

Når: 18/4 kl. 1800–2030. Den siste halvtimen er satt av til spørsmål og svar i plenum, om alt fra skriveteknikk til arbeids- og redigeringsprosess. En av Aschehougs redaktører vil også være til stede og svare på spørsmål.

Pris: 750,- kr.
NB Ta med pc eller noe å notere med. Oppmøte presis!
Les bibliotekar Åsmund Ådnøys omtale av Helga Flatlands  "Vingebelastning".

skrivekurs-med-ivo-de-figueiredo-stavanger

Tirsdag 19.april: IVO DE FIGUEIREDO: Å skrive livet

Hvordan går vi fram når vi vil skrive om vårt eget eller andre menneskers liv? Enten du skriver biografi, selvbiografi, slektshistorie, krigshistorie eller annen sakprosa der levde liv står i sentrum, vil dette være kurset for deg.

Ivo De Figueiredo er tidligere leder for Aschehougs Sakprosaskole. Han har skrevet en rekke biografer og historiebøker, fikk Brageprisen i 2002 og er kanskje mest kjent for biografien om Henrik Ibsen. I dette kurset vil han gå gjennom både de grunnleggende sidene ved å skrive litterær sakprosa og de spesielle utfordringene vi støter på når vi skriver om levde liv. Du vil lære om de kreative sidene ved skrivingen såvel som den praktiske organiseringen av kilder og informasjon.

Dette er selve kurset for deg som ønsker å skrive, men ikke romaner eller dikt. Det eneste kurset i sitt slag i Norge.

Når: 19/4 kl. 1800–2130. Den siste halvtimen er satt av til spørsmål og svar i plenum, om alt fra skriveteknikk til arbeids- og redigeringsprosess. En av Aschehougs redaktører vil også være til stede og svare på spørsmål.

Pris: 890,- kr.
NB Ta med pc eller noe å notere med. Oppmøte presis!

Google+