Hopp til hovedinnhold

Skolebesøk på utstilling

Skolebesøk på utstilling

Pågangen fra skoleklasser til utstillingen "Ytringsfrihet og avistegning" er veldig stor. Vi oppfordrer distriktets skoler om å bestille omvisning på forhånd slik at vi får mulighet til å gi alle et best mulig tilbud! 

Fram til og med 27. januar vises utstillingen "Ytringsfrihet og avistegning" i Møteplassen på Sølvberget. Temaet for utstillingen er ytringsfrihet, og den ble laget av Avistegnernes hus til Grunnlovsjubileet i 2014 i samarbeid med "Cartoonist Rights Network International" med støtte fra Fritt Ord. Utstillingen ble ytterst aktuell etter terroraksjonen mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris 7. januar. Utstillingen fikk så mye omtale at interessen har eksplodert. Det betyr at vi enkelte ganger er fullbooket. Enkelte ganger kan utstillingen være lukket på grunn av utleie av lokalet eller interne arrangementer. Vi ber derfor skoleklasser og andre grupper om å ta kontakt med oss på forhånd.  

Skoler og lærere

Vi ønsker å invitere lærere og skoleklasser som ønsker det, til en omvisning i utstillingen. Opplegget varer ca. 45 minutter og inneholder blant annet en kort introduksjonsfilm om ICORN og en omvisning i utstillingen der vi vil se nærmere på enkelte verk. Det er en utstilling som er relevant for en rekke fag, og som egner seg godt for analyse, diskusjon og refleksjon rundt temaet ytringsfrihet. Ta kontakt med Marita Aksnes (se kontaktinformasjon under) for å avtale tidspunkt for omvisning. 

Marita Aksnes
Bibliotekar
Tlf.: 91601925
marita.aksnes@solvberget.no

Todelt

Utstillingen er todelt og består av verk av norske avistegnere og av utenlandske tegnere. De utenlandske tegnerne har blitt utsatt for yrkesforbud, forfølgelse, overgrep, fengsel og drap for sine politiske tegninger. I Norge har tegnerne Arifur Rahman, Fadi Abou Hassan og Abdul Muhiaddin fått opphold i norske fribyer gjennom den internasjonale organisasjonen ICORN (International Cities of Refuge Network). 

Global morgen

Vi benytter også anledningen til å minne om arrangementserien Global morgen, som arrangeres én onsdag i måneden. Onsdag 14. januar er det islamekspert Jan Opsal ved Misjonshøgskolen i Stavanger som skal snakke om bakgrunnen for og årsakene til utbredelsen av IS - Islamsk stat. Arrangementet er gratis og starter 08.30, og skoleklasser er hjertelig velkomne. Mer informasjon om Global morgen finnes her: http://stavanger-kulturhus.no/INTERNASJONAL-KULTUR/Int.-kulturnettverk/Global-morgen/Global-morgen-vaaren-2015

Google+