Hopp til hovedinnhold

Skaperglede på Sølvberget

Skaperglede på Sølvberget

Sølvberget ønsker å være en attraktiv møteplass for makers og «garasjeinnovatøren» i regionen.  Sammen med Stavanger Makerspace har vi laget et tilbud for dem som ønsker å skape, lære og være sammen med andre hobbyskapere.

PROGRAM VÅREN 2016

Serie Stavanger Makerspace

Åpent verksted - hver torsdag kl.19.00 – 21.00 i Kjelleren.

I samarbeid med Stavanger Makerspace har Sølvberget kjøpt inn mye forskjellige utsyr som 3D-printer, 3D-skanner, CNC-fres, symaskiner og elektronikk. Dette er et lavterskel tilbud hvor en kan ta med seg det en kan fra før, lære noe nytt og dele med andre. En gang i måneden lager vi større eventer der du kan få se presentasjoner av ny teknologi, teste ut demoer av produkter og være med på workshops. Se nedenfor hvilke arrangement vi har laget til våren.

 

Thereminverksted

14.januar: Thereminverksted, Kjelleren, kl.18 – 21. (FULLT)

NYTT VERKSTED torsdag 21.januar: Vi skal lage det myteomspunnede elektroniske instrumentet Theremin oppfunnet av Leo Theremin i 1919.  Instrumentet spilles ved at musikerens hender beveges mellom to fast oppstilte elektroder (antenner). Theremin er et av svært få musikkinstrumenter som kan spilles uten å berøres. Maks 15.deltakere. PÅMELDING

 

 

loddekurs

(FULLT) 11.februar: Loddekurs, Kjelleren, kl.18 -19.30. (FULLT)

Sammen med Jærmuseet inviterer vi til loddekurs der du lærer å lage en krets. Du får også lære mer om elektronikk, og hvordan du kan teste en krets uten å lodde. Maks 15.deltakere.

 

 

 

pinhole kamera

(FULLT) 10.mars: Pinhole: Lag ditt eget kamera, Kjelleren, kl.18 – 21.

Et pinhole-kamera er et kamera uten linse med liten eksponering som er laget av et hull i en lystett boks. Når lys går gjennom hullet, klarer boksen å fange et speilvendt bilde av omgivelsene, som vi kan fange på en filmrull. I samarbeid med fotograf Ronny Larsen og Japan Photo inviterer vi til foredrag om pinhole-kamera og hvordan man kan lage sitt eget. Maks 15.deltakere. 

 

 

 

droneverksted

2.april Droneverksted, Møteplassen, kl. 11 – 16

Har du noen gang lurt på hva en drone består av? På kurset vil du lære å bygge sammen deler og komponenter, litt om fly- og styringsteori, og å sette opp et styrekort til et flyvedyktig quadkopter. Kurset ledes av Henning Pedersen, som blant annet har designet et av verdens største radiostyrte multikoptere. Droneverkstedet har plass til 20 deltakere og passer for deg som er 10 år eller eldre. Påmelding

 

 

VR briller

21.april: Presentasjon av VR-teknologi, kjelleren kl.19 – 21.

Er du nysgjerrig på Virtual Reality? Vil du sitte på månen, havbunnen eller svømme med haier?  Kay Tomas Bertheussen, VR konsulent, kjører en kort introduksjon om VR teknologi, deretter blir det demoer.

 

 

Velkommen til spennende verksteder på biblå!

Kontaktperson Sølvberget

Tone Larssen Rogne

tone.larssen.rogne@stavanger-kulturhus.no

Google+