Hopp til hovedinnhold

Sidsel Wold til Stavanger

Sidsel Wold til Stavanger

UTSOLGT! Arrangementet med Sidsel Wold Torsdag 15. oktober kl. 19.00 er utsolgt. 

NB! Arrangementet er nå utsolgt.
Sidsel Wold har jobbet i forskjellige NRK-avdelinger, både som programleder i radioen, TV-reporter og vikarierende utenrikskorrespondent i Midtøsten. Hun har dessuten vært journalist i Morgenbladet.

Landet som lovet alt

Torsdag 15. oktober kommer hun til Stavanger og Sølvberget for å snakke om tiden som Midtøsten-korrespondent og hennes falmede kjærlighet til Israel. Disse temaene tas opp i hennes nye bok "Landet som lovet alt". Boka er dels politisk analyse, men fremfor alt en sterk personlig beretning - om tvil, tro og nære menneskemøter, og om hvordan mennesker slutter å drømme.

"Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Snart fant jeg ut at indianerne levde i reservater, mens jødene, de hadde sitt eget land. Dit ville jeg dra bare jeg ble stor nok," forteller hun i boken. 

Israel

Da Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Hun forelsket seg i landet og folket og ville selv konvertere til jødedommen. Tilbake i Oslo arbeidet hun i flere år for å få frem Israels side i konflikten, men gradvis ble det vanskeligere å forsvare statens handlinger. Landet utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene og pionerene hadde drømt om før 1948. I dag styres Israel av politikere fra høyresiden - religiøse og nasjonalistiske partier som ikke har vilje eller evne til å forhandle om fred med palestinerne. 
"Landet som lovet alt" handler om Israels historie og tar for seg statens indre problemer og utfordringer. 

Wold stiller opp på Sølvbergets faste bokprat torsdag 15. oktober kl. 12.00 i Kulturbiblioteket. Der er det gratis inngang. Senere samme kveld, kl. 19.00, kan hun oppleves i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje. Billettsalg her: 

 
Google+