Hopp til hovedinnhold

Samlingen

Samlingen

Her er hva Musikk- og filmbiblioteket kan tilby

40 000 CD'er

Vi har en stor og omfattende CD-samling som dekker alle musikksjangre. CD-coverne står oppstilt etter sjanger i biblioteket. Coverne registreres og CD-boksene utleveres deretter i skranken.

15 000 DVD'er og 1000 blu-ray-filmer

Det satses stort på innkjøp av film og musikk på DVD. DVD'ene står stort sett oppstilt etter sjanger, men de største regissørene har vi valgt å skille ut. Vi har ingen øvre grense på utlån

10.000 LP-er

LP'ene står i magasinet og er ikke tilgjengelig for publikum. De er likevel til utlån og kan gjenfinnes via en kortkatalog som er plassert på kontoret på Musikk- og filmbiblioteket. Spør i skranken dersom du er interessert i LP-samlingen. Her er mange skatter!

15.000 noter

Samlingen omfatter noter til alle typer besetninger, fra enkeltinstrumenter til salongorkester, lærebøker og studeipartitur. En stor del av notesamlingen er plassert i magasin. Spør oss.

6000 musikk- og filmbøker

Musikkhistorie, filmhistorie, biografier og romaner der musikk er et sentralt tema.

50 musikk- og filmtidsskrifter, samt flere hundre fanziner

Lokalsamlingen

Vi har en lokalsamling som dokumenterer Stavangers musikkliv. Vi kjøper inn minst to eksemplarer av lokale musikkutgivelser. Det kan ofte være vanskelig å finne fram til alle lokale utgivelser. Kjenner du til noe vi ikke har, så gi oss beskjed. Vi forsøker også å dekke det meste av det som blir gitt ut i Rogaland. Har du gamle vinylplater og noter som samler støv på loftet, så nøl ikke med å kontakte oss.

Konserter

Vi arrangerer konserter. Handsome Family, Frode Gjerstad, Susanne Sundfør, Sleepyard, Teeny Grownups og Killing Butterflies er bare noen av de bandene som har hatt konserter i musikkbiblioteket. Og vi ser fram til nye konsertopplevelser i musikkbiblioteket.

Lytteplasser

Ønsker du å lytte til musikk i biblioteket har vi fem lytteplasser med cd, platespillere og kassettspiller.

Filmkrok

Ved filmsamlingen finner du en 52" TV med tilgang til de fleste tv-kanaler. Her kan du også se film fra filmsamlingen vår.

Instrumenter

Vi har flere instrumenter du kan bruke i biblioteket eller låne med deg hjem.

Google+