Hopp til hovedinnhold

Rogaland Music Wall of Fame

Rogaland Music Wall of Fame

Stavanger Aftenblad og Sølvberget skal hedre musikklivet i Rogaland. I høst vil de første fem artistene få sin plass på veggen på Musikkbiblioteket på Sølvberget.

Formålet er å hedre personer som har hatt stor betydning for populærmusikkens utvikling og utbredelse i Rogaland. Kandidatene skal være utøvende artister – grupper eller enkeltpersoner.

Prosjektet er avgrenset til populærmusikk etter 1950. Kandidatene må ha vært aktive i minimum 20 år, det vil si startet karrieren før 1996. Det betyr at navn som Kaizers Orchestra, Thomas Dybdahl og flere andre må vente noen år før de kan være med i diskusjonen.

I høst vil de første fem artistene få sin plass på veggen på Musikkbiblioteket på Sølvberget. Påfølgende år velges 2–4 nye som får plass på veggen.

I juryen sitter Olav Nilsen (musikkbiblioteket), Tormod Eikill (gitarist, tidligere journalist i Stavanger Aftenblad), Marta Lyse (daglig leder i STAR), Tore Renberg (forfatter og artist), John Skien (tidligere NRK-journalist og programleder).

Aftenbladet presenterer noen av kandidatene i en artikkelserie i sommer.  Blant de nominerte er navn som Stavangerensemblet, Morten Abel, Mods, Ingenting, Bjørn Eidsvåg, Tønes, Vamp, Svein Tang Wa, Asfalt, Jan Høiland, Pål Jackman, Mia Gundersen og Rocke-Lill. Stem fram din favoritt på Aftenbladet.no. 

Vi minner om at du selvsagt kan låne CD-plater, vinyl, bøker og filmer om de fleste nominerte artistene på Musikkbiblioteket her på Sølvberget. Der har vi også hengt opp alle Aftenblad-artiklene som er knyttet til kåringen.  

Google+