Hopp til hovedinnhold

Robotmaker Zenta på besøk

presentasjon av ulike roboter

Kåre Halvorsen aka Zenta konstruerer og bygger avanserte roboter. Robotene har fått internasjonal oppmerksomhet og Halvorsen har vunnet flere konkurranser. Mandag 21.september kunne du se robotene i aksjon i Møteplassen på Sølvberget.

 

 

 

Kåre jobber til daglig som rådgiver på NAVs hjelpemiddelsentral i Stavanger og er utdannet på teknisk fagskole, men i 2006 begynte robotinteressen å ta av for fullt. Nå har han bygget mange ulike typer roboter som til sammen har flere millioner klikk på youtube-kanalen hans. Tre av hans tidligere roboter selges som byggesett av en amerikansk produsent, og har solgt i flere hundre eksemplarer til hobbyrobotbyggere.

Vi inviterte Kåre Halvorsen til oss som en del av de åpne Makerspacekveldene på Sølvberget. Hver mandag og torsdag samles teknologiinteresserte i kjellerlokalene til Sølvberget for å jobbe med sine prosjekter, bruke 3D-printeren vår eller bare slå av en prat med andre som synes det beste er å lage tingene selv.

 

Mandag 21.september kunne du se robotene i aksjon og få høre om tanken og arbeidet bak disse fantastiske kreasjonene. Hvis du vil vite enda mer kan du ta en titt på bloggen til Halvorsen. 

Google+