Hopp til hovedinnhold

Nytt skolebibliotek på Kvernevik og Smiodden

Skolebibliotek Kvernevik

Det nye skolebiblioteket på Kvernevik skole åpnet 20. mars. Vi håper tilbudet vil være til glede for hele området!

Her er noen bilder fra åpningdagen:

Kvernevik skolebibliotek

 

 

 

 

I slutten av 2018 fikk Sølvberget en million kroner i prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket til et prosjekt knyttet til lavinntektsfamilier. Sammen med kommunen ble vi enige om å plassere prosjektmidlene i området Kvernevik. Etter samtale med rektorene ved skolene la vi vekt på å: 

  • Skape møteplasser etter skoletid som stimulerer til leselyst og kunnskap.
  • Øke tilgang til bibliotektjenestene og kulturtilbudet i nærmiljøet. 
  • Videreutvikle samarbeidet mellom folkebiblioteket og skolebibliotekene i Kvernevik.

Skolebiblioteket på Kvernevik skole gjelder også for elevene på Smiodden ungdomsskole. Biblioteket skal holde åpent for alle elevene i området på ettermiddag/kveldstid to dager i uka. Etter skoletid kan biblioteket brukes på egen hånd til å lese, gjøre lekser, spille brettspill eller være med på aktiviteter.

I prosjektperioden kan også alle som bor i området benytte biblioteket som hente- og leveringssted for bøker og filmer de har bestilt via Sølvberget.

I tiden fram mot åpningen har vi avholdt vinterferieaktiviteter i samarbeid med Kvernevik fritidssenter. Skolebiblioteket blitt malt, fått nye møbler og koselige lese- og lekseplasser. Ikke minst har det kommet mer enn 1400 nye bøker i hyllene, og nå håper vi at vi klarer å friste elevene til å lese mer! 

Åpningstider:

  • Tirsdager kl. 13-16. 
  • Onsdager kl. 13-18.

Løftet skjer i samarbeid med de lokale aktørene Sunde IL, Kvernevik fritidssenter, Madla frivilligsentral, Kvernevik bydelshus og Kvernevik svømmehall.

Spørsmål vedrørende åpningen kan rettes til Karen Haugsgjerd Reme-Stigel: karen.haugsgjerd.reme-stigel@solvberget.no eller tlf. 415 17 922.

Kommende arrangement i Kvernevik-området

Google+