Hopp til hovedinnhold

Nordisk spilldag 2015

Nordisk spilldag på Sølvberget 21.november

Lørdag 21.11: Nordisk spilldag er en felles nordisk temadag, hvor alle folkebibliotek i hele Norden satser på spill i alle former, fra offline brett- og kortspill til computer-, konsoll- og onlinespill. Velkommen!

Program lørdag 21.november

vrbriller

Hele dagen kl.10.00 - 16.00: Spillrebus I 1.etg 

I vår 1.etg vil ulike spillforeninger og spillarrangører stå på stand for å vise og presentere ulike spill og gadgets. Drar du innom alle standene å tar del i en liten aktivitet vil du være med i trekningen av fine premier hos Outland Stavanger. Blant annet kan du på standen til Warpcrew prøve VR-briller (virtuell virkelighet). Setter du et par slike på hodet kan du dreie hodet dit du vil og så følger bildet etter. I 3D selvfølgelig.

Replicator-makerbot

Kl.10.00 - 12.30: 3D-printer og arkadespill I Møteplassen

Stavanger bibliotek og kulturhus har sin egen 3D-printer. Stikk innom å se en 3D-printer i aksjon og se hva vi har printet ut. I tillegg har vi i løpet av høsten satt sammen en miniarkade med gamle retrospill. Kom innom å prøv da vel. 

 
Sølvbergets lille arcade-maskin

Sammen med Stavanger Makerspace har vi bygget en liten og herlig arcademaskin. Den skal vi selvsagt vise fram på Nordisk spilldag som finner sted her på huset i morgen, lørdag. Spesialrådgiver Bjørn Kjetil har tung 80-tallsspillkompetanse og fikk teste maskinen på forhånd. Han ga toppkarakter :)

Posted by Sølvberget, Stavanger kulturhus on 20. november 2015

fifa

Kl.10.30: FIFA-turnering I Møteplassen

Vis dine ferdigheter i FIFA og vær med i konkurransen om kule premier! Du kan selv velge hvilket lag du vil være, og det finnes ingen aldersgrense. Det er plass til 16 deltakere i turneringen. PÅMELDING

Kl.11.30: Lær kidsa koding I Kjelleren

Lær Kidsa Koding! er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet. De vil hjelpe de unge til å ikke bare bli brukere, men også skapere med teknologien som verktøy. Kurset har påmelding og passer best for barn mellom 10 – 14 år. 

Kl.13.00:  Ingen fare, flyet styrter! I Møteplassen

Dette er førstepilot Hermann Vasskog! Velkommen ombord på denne flyturen fra Kjevik til Longyearbyen, Svalbard. Det vil ta omtrent tre timer å fly til Svalbard. Vi har hørt at det er mange barn ombord som gleder seg til å se isbjørner og kjøre med snøscooter. Vi håper dere får en fin tur …

- slik begynner dette fortellerspillet. 

Men denne flyturen kommer IKKE til å gå helt som planlagt. Noe kommer til å skje, og dere; publikum, kommer til å være de eneste som kan hindre at det går helt galt. I et fortellerspill er publikum i hovedrollen, og det skjer alltid noe forferdelig dramatisk! Hva som skjer denne gangen vet vi ikke, så vi anbefaler at dere er klare for hva-som-helst!

Fortelleren Tomas HV Mørkrid vil lede oss i dette fortellerspillet.  Han er en av landets mest erfarne fortellere, og er oppfinneren av "fortellerspillet". Det sies om han at når han smiler, da vet du at fortellingen kommer til å bli enda verre! Passer best for barn mellom 5 – 12år.

Kl.14.00: Brettspillverksted I Kjelleren

I dette Verkstedet skal vi lage vårt eget spill! Det er du som bestemmer hvordan reglene er, og hvordan spillet skal se ut! Kanskje finner spillet sted på planeten MARS med små romvesener. Eller er det kanskje 5 hunder som løper så raskt som overhodet mulig i retning et gullbein?
Og moroa er ikke over når du er ferdig med å lage spill, for da kan du nemlig begynne å spille!
Verkstedet passer best for barn mellom 7 og 12 år. Obs. vi har bare plass til 15 barn. PÅMELDING
Verkstedet is also suitable for english speaking kids

Minecraft-logo-transparent-background-ut05tirq

Kl.15.00: Minecraft-konkurranse I Møteplassen

Hvorfor sitte hjemme å trykke når du kan komme til Sølvberget sammen med andre fans av Minecraft å bygge og være med i trekningen om kule premier. Temaet er Star Wars og vi kommer til å avsløre litt mer etterhvert hva oppgaven går ut på. Konkurransen er i samarbeid med Warpcrew som arrangerer noen av de største datatreffene i regionen. PÅMELDING

Følg Facebook-eventen for oppdateringer, spørsmål og svar og ymse annet

Vel møtt til Nordisk spilldag på Biblå!

 

 

 
Google+