Hopp til hovedinnhold

Musikkbiblioteket etterlyser historie

Musikkbiblioteket etterlyser historie

Musikkbiblioteket trenger din hjelp til å samle all historisk rogalandsmusikk. Kanskje sitter akkurat du på en skatt som er på vei ned i bossdunken?

Dødsbo ryddes, spillesteder og studier legges ned. Lydbånd råtner, mens instrumenter, livs og karrierer forsvinner. Historien smuldrer opp mellom hendene våre. Vi trenger din hjelp!

Har noe, mangler mye

Musikkbiblioteket har i mange år dokumentert og tatt godt vare på det som finnes av musikk i Rogaland. Vi har en viktig oppgave i å bevare, katalogisere, digitalisere og formidle regionens musikkhistorie, men det er fortsatt mye som ikke finnes i våre samlinger. Målsettingen er å ha alt av musikk fra Rogaland, derfor trenger vi din hjelp.

Skrammel eller skatt?

Kanskje har du eller en slektning plater, notehefter, plakater, film eller annet som bare står og samler støv på et loft eller i en fuktig kjeller? For deg har kanskje ikke dette noen verdi i dag, men for oss kan det være en skatt som fyller et hull i vår samling, og som derfor ikke må gå tapt i historien.

Alt av interesse

Eksempler på materiale Musikkbiblioteket etterlyser er CDer, vinylplater, 78-plater, kassetter, videoer, Super 8-filmer, bilder, plakater, utklippsbøker, instrumenter, teknisk utstyr, noter – og mye mer. Alle varianter av Rogalands musikkhistorie skal inkluderes, fra barneplater til danseband, og fra sjømannsviser til hiphop og rock.

Ta kontakt om du ønsker å donere eller selge noe som vil gjøre vår samling komplett, og som kan bli sikret for ettertiden. Du må også gjerne kontakte oss via e-post eller telefon om du har spørsmål. Husk at dette er en viktig del av vår felles kulturarv som bør sikres for kommende generasjoner.

Alle som donerer materiale, som viser seg å ha en bruks- eller visningsverdi for oss, vil bli kreditert som ”givere”.

KONTAKTPERSON

Olav E. Nilsen
 leder Musikk- og filmbiblioteket

Telefon: (+47) 51 50 71 47
Mobil: (+47) 993 82 776

 

 

Google+