Hopp til hovedinnhold

Monstre i kunsten

Monstre i kunsten

Hvilken plass har monstre i kunst og kultur? Det kan du høre om torsdag 28. april kl. 18.

Monstre har alltid hørt hjemme i kunsten, enten det er i malerier, fortellinger, teater eller film. Interessen er stadig stor. Monstrene opptrer i populære TV-serier, som The Walking Dead og Doctor Who, i Patricia Piccininis realistiske skulpturer, i podcaster som "Welcome to Night Vale" og "Alice isn't Dead", i filmer som "The Babadook" og "The Witch", i den fornyede interessen for Lovecrafts arbeid, og mye mer. 

Men hvorfor vender monstre stadig tilbake i kunsten? Hva kan de fortelle oss om frykt og redsler i samtiden? Og hva betyr det å jobbe med monsteret gjennom kunst - og med kunst gjennom monsteret?

Denne kvelden begynner med en kort presentasjon av monstre og kunst, av den svenske kunstneren Tove Kjellmark. Etterpå blir det en paneldebatt, med påfølgende diskusjon hvor vi åpner for spørsmål fra salen. Arrangementet foregår på engelsk. 

Kunstner Tove Kjellmark (S) arbeider med grensedragningene mellom teknologi og biologi, det ukjente og det kjente, det monstrøse og det menneskelige. Hennes arbeid er grunnlaget for en paneldebatt om hvordan monsteret eller det monstrøse framstilles i kunst og litteratur: hva står på spill når monsteret trer frem? Hvilke strategier har forfattere og kunstnere for å vise monsteret? I panelet sitter Kjellmark sammen med forfatter Janne Stigen Drangsholt (N), forsker og skribent Line Henriksen (DK).

Om The Monster Network:

The Monster Network er for de som har interesse for monstre og det monstøse. Måle med nettverket er å vekke internasjonalt samarbeid, som konferanser, publikasjoner og symposier, samt å skape diskusjon og spre informasjon om alt som er monstrøst.

Du finner mer informasjon om The Monster Network på deres nettside og på Facebook

Google+