Hopp til hovedinnhold

Mat og kultur fra Venezuela!

Mat og kultur fra Venezuela!

Lørdag 1.oktober kan du smake mat fra Venezuela på internasjonal kulturkafé (Nytorget 1, med inngang fra Vaisenhusgaten).

Om Venezuela:

Venezuela ble den første permanente spanske kolonien i Sør-Amerika i 1522. Mesteparten av det nåværende Venezuela ble senere lagt under visekongedømmet Ny Granada. Etter flere mislykkede opprørsforsøk ble landet til slutt selvstendig fra Spania i 1821 under ledelse av landets store sønn Simón Bolívar. Etter selvstendigheten inngikk Venezuela i føderasjonen Gran Colombia sammen med Colombia, Panama og Ecuador til 1830, da Venezuela brøt ut og ble en selvstendig republikk.

Navnet Venezuela betyr 'Lille Venezia', et navn som den spanske sjøfarer Alonso de Ojeda gav nordkysten av Sør-Amerika da han 1499 fant indianske pælebygninger i Lago de Maracaibo.

Spansk er det fjerde mest populære språket å studere i EU og vi på biblioteket har over 1000 spanskspråklige bøker. Noen av dem kan du finne i første etasje.

Spanske bøker i første etasje! Husk: mat og musikk fra Venezuela på lørdag, 1. oktober!

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

 

Internasjonal kulturkafé

Internasjonalt Kulturnettverk på Sølvberget, Stavanger kulturhus, samarbeider med internasjonale organisasjoner om kulturkaféen. Dette er en fortsettelse av Kulturkaféene som tidligere ble arrangert av Internasjonalt Hus i Hillevåg.

Arrangementene finner sted i Nytorget 1 (vis a vis Fretex). Velkommen til spennende møter med mat og kultur!

– Vi vet at kulturkafeen har bidratt til å løse konflikter; både internt i de ulike etniske miljøene, men også ved at de ulike minoritetene besøker hverandres kafeer. Men først og fremst synliggjør kafeen innvandrerne på en positiv måte, sier Randi Pettersen til magasinet. 

Google+