Hopp til hovedinnhold

Kvinnedagen på Sølvberget

Kvinnedagen på Sølvberget

Vi varmer opp til 8. mars-toget med en matbit og et program med toneangivende stemmer i anledning verdens kvinnedag.

Tradisjonen tro markeres den internasjonale kvinnedagen her på Sølvberget. Arrangementet finner sted i Møteplassen i 1. etasje mellom kl. 16.00 og 17.20 8. mars. 

Program: 

- Ingvil F. Hellstrand fra UIS samtaler med forfatter Ellisiv Lindkvist om forventninger til kjønn, identitet og makt. Forfatter Lindkvist, er en aktiv samfunnsdebattant som har engasjert seg i feministiske debatter om kjønn, makt og synlighet i offentlige og kulturelle rom. Hennes siste bok, «Selvopptatt» reflekterer over forventninger til kjønn, identitet og (u)likestilling. 

- Elisabeth Dyvik fra ICORN intervjuer Nawal Ghanem og Afrah Ghalion om kvinners situasjon i Syria og Jemen. Gahlion underviser i arabisk på Kongsgård og har utviklet et læreverk for arabisk for fremmedspråklige. Hun kom fra Jemen som politisk flyktning i 1998. Nawal Ghanem er ingeniør og kom som flyktning fra Syria i februar 2015.

- Musikalsk innslag med årets Stavanger-kunstner Hanne Vasshus. Hun er utdannet sanger og musiker, og er mest kjent her i regionen for sine prosjekter om Prøysens kvinner og om kvinner som musikalske inspirasjonskilder. Hun har nylig gitt ut sitt første album "Oh so many things". 

Programmet blir ledet av Ingvil F. Hellstrand fra Nettverk for kjønnsforskning og Elisabeth Dyvik fra ICORN.

Arrangører: Sølvberget og Nettverk for kjønnsforskning.

Google+