Hopp til hovedinnhold

Kunsten å være bok

Kunsten å være bok

Mandag 2. februar åpner vi i samarbeid med Grafill utstillingen Kunsten å være bok under Nordisk barnebokkonferansepå Sølvberget.

Vi ønsker å være en scene for bildeboken som kunstform, og vil med denne utstillingen utfordre forestillingen om hva bøker for barn og unge er og kan være, og vise hvilke muligheter som ligger i den trykte bokkunsten. Utstillingen vil fokusere på bøker som ikke er overførbare til digitale plattformer, og er slik sett også en kommentar til konferansens tema «Undergang – eller overgang?».

Dansk bok

En av titlene som vil bli presentert i utstillingen er den danske boken Ella er mit navn vil du købe det av Mette Hegnhøj. Boken består av Ellas gamle notater, samlet i en eske pakket inn i gråpapir. Esken holdes sammen av en gummistrikk som med håndskrift er påført teksten “Forsigtig – indeholder poetsne!”. Esken rommer 140 løse ark, skrevet – og illustrert – på en old-school skrivemaskin og samlet med et bånd av gammeldags hyllepapir. Og når man løfter Ellas notater ut av esken, drysser det ut papirbiter – eller poetsne om du vil! Les mer om Ella og prosjektet på denne nettsiden.

Foredrag

Som en kommentar til temaet vil Nina Christensen fra Center for Børnelitteratur i Danmark åpne utstillingen med foredraget Den analoge bog svarer igjen. Transformationer af bogmediet i aktuel børnelitteratur.

Vi gleder oss!

Google+