Hopp til hovedinnhold

Kodeklubb på Sølvberget

Kodeklubb på Sølvberget

Våren 2016 blir det introduksjonkurs i programmering for barn i alderen 8-14 år. Et kurs fra januar til mars er åpent for alle og et kurs fra april til juni er kun for jenter!

Liker du å spille? Vil du forstå mer hvordan spill fungerer? Vil du forstå mer hvordan datamaskinen fungerer og hvordan du skal få datamaskinen til gjøre slik du ønsker?

På kodeklubben lærer du språket datamaskinen snakker. Med språket kan du få datamaskinen til å lage figurer og regne vanskelige mattestykker. Etterhvert blir du flink nok til å kunne lage spill. Voksne som jobber med datamaskiner og programmering hver dag hjelper deg.

Vi bruker et kodespråk som heter Scratch. Det er et enkelt språk der du setter sammen brikker for å få datamaskinen til å gjøre det du vil. Du kan få en tegnet katt til å jakte på datamusen, lage labyrinter og, hvis du er veldig flink, til og med programmere Snake.

Klubbmøter er på Kiellandrommet i 2. etasje på Sølvberget. Kodeklubbene er hver onsdag når det ikke er skoleferie.  Vi begynner halv seks om kvelden (17.30) og holder på til sju. Foreldre er velkomne til å være med på kodeklubben sammen med barna sine. 

Kurs 1 - Introduksjon til koding, datoer: 20. januar, 27. januar, 3. februar, 10. februar, 24. februar, 2. mars, 9. mars, 16. mars. Påmelding.

Det er 15 plasser på kurset.

Kurs 2 - Introduksjon til koding, for jenter: 6. april, 13. april, 20. april, 27. april, 11. mai, 25. mai, 1. juni, 8. juni. Påmelding.

Det er 20 plasser på kurset for jenter.

Ta med bærbar datamaskin (helst) eller nettbrett. Vi har noen datamaskiner til låns hvis du ikke har din egen.

Påmelding

Påmelding til kodekurs januar - mars 2016. (FULLT)

Påmelding til kodekurs for jenter april - juni 2016 (FULLT)

Spørsmål?

Har du noen spørsmål, så ta kontakt med kursleder Helge Risvand på Sølvberget: helge.risvand@stavanger-kulturhus.no, eller på telefon 99169767.

Google+