Hopp til hovedinnhold

Klesbyttemarked 16. november: Festklær!

Klesbyttemarked 16. november: Festklær!

I november er gjenbruk og bærekraft et av våre satsningsområder. Lørdag 16. november er det byttemarked for antrekk til fest og skoleball.

I lys av det store miljøengasjementet ungdom har vist i år, har vi utfordret ungdom fra 12-16 år til å lage sitt eget skoleballantrekk. På ungdomskolene er det tradisjon for å arrangere skoleball to ganger i året. Mange kjøper seg nye antrekk som kanskje bare brukes en gang! Vi ønsker å øke bevisstheten rundt redesign, reperasjon og gjenbruk og inviterter til kurs i redesign av skoleballantrekk, fiksefest og byttemarked i november.

Redesignkurs med Ingrid Bergtun

Ingrid Bergtun deltok i NRKs populære program Symesterskapet i 2017, og har i etterkant av programmet bygd seg opp som en påvirker og blogger innen feltet bærekraft og redesign. I samarbeid med Ingrid utfordrer vi ungdom til å redesigne antrekk til skoleball. Alle ungdomsskoler i Stavanger har fått invitasjon til å delta i prosjektet, og å bli med i en konkurranse hvor premien er kurs med Ingrid i redesign av skoleballantrekk 2. og 3. november. Det blir en utstilling i Sølvbergets 1. etasje i november med arbeider som elevene har jobbet med denne høsten.

Sjekk vårt kurstilbud i Verkstedet i høst hvor du bl.a. kan lære å strikke, designe din egen lue og lage en "Ugly Christmas sweater". Symaskiner og annet utstyr som kan lånes. Les mer om tilbudet i Verkstedet!

Åpent verkstedet 9. november

Har du klær med hull i eller en duppedings som ikke virker? Har yngdlingsbuksa fått et hull? Da er det fort gjort å tenke at den er ødelagt, og kaste den rett i søpla. Men det er ikke nødvendig! Kanskje kan den fikses fort og lett med nål og tråd.

Klesbyttemarked 16. november

I forlengelse av skoleprosjekt og redesignkurs, inviterer vi til byttemarked for antrekk til skoleball og festklær lørdag 16. november. Ballkjolen som bare har hengt i skapet det siste året, kan få et helt nytt liv hos en annen. Dette byttemarkedet er primært for unge mellom 12 - 30 år, men vi er fleksible  på alder hvis andre også ønsker å delta. Foreldre og andre foresatte kan selvfølgelig være med sine ungdommer. Festklær og tilbehør kan leveres i Møteplassen i 1. etasje på Sølvberget fra kl. 11.00 - 11.45, selve byttemarkedet starter kl. 12.00.

Les mer om arrangementene i oversikten nedenfor!

 

Google+