Hopp til hovedinnhold

Kielland 165 år

Kielland 165 år

Tradisjonen tro markeres fødselsdagen til Alexander L. Kielland. Tid: 18.02 klokken 19.00. Sted: Møteplassen. Tema: Kapital, forfall og kunst. 

Kapital, forfall og kunst er tema for Kielland-forelesningen 2014. Emnet presenteres av Tatjana Kielland Samoilow. I tillegg til å være fersk doktor med avhandling om Alexander L. Kielland og Thomas Mann, er hun Kiellands tippoldebarn. Vi serverer selvsagt bursdags-kake til forelesningen.

Kiellands romaner 

Samoilow presenterer sin nylesning av Kiellands romaner, samt Manns roman Buddenbrooks. Samoilow undersøker ”økonomiske mennesketyper” i de to forfatterskapene i lys av sosiale og økonomiske forhold. Med utgangspunkt i feministiske teorier, setter hun også spørsmålstegn ved idealiseringen av Kielland som feminist, og ideen om Mann som sexist. 

Samoilow

Tatjana Kielland Samoilow er oppvokst i Bonn, men doktorgraden ble i november 2013 avlagt i Trondheim, ved NTNU. Samoilows morfar var Gabriel Schanche Kielland (1904-1979), sønn av Alexander L. Kiellands sønn Jens Zetlitz Kielland (1873-1926)

Forelesningen finner sted i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje - 18. februar kl. 19:00

Google+