Hopp til hovedinnhold

Julekalender på SMS

Julekalender på SMS

Nå kan du lese en SMS-novelle som julekalender på mobilen din. Gi deg selv et litterært pusterom hver dag fram til jul!

Julegavene-cover

En SMS-novelle er spesialskrevet for mobilformatet, og sendes ut som tekstmeldinger til leserens telefon. I slutten av oktober åpnet vi som første norske bibliotek for utlån av SMS-noveller, og interessen har vært stor. Simon Stranger er første norske forfatter som har skrevet for dette formatet, og hans novelle SMS fra ditt framtidige selv ligger foreløpig på SMS-utlånstoppen. 

Nå er to helt nye SMS-noveller klare, og hva passer vel bedre i disse førjulstider enn to ekte julefortellinger? Begge historiene er skrevet som en julekalender, og sendes ut som korte tekstmeldinger fra 1. - 24. desember. Her nytter det med andre ord ikke å jukse, man må pent vente helt til julaften før man får slutten på historien! Har du gått glipp av de første avsnittene kan du lese dem på SMSpress.no fram til 10. desember. Avsnittene publiseres dagen etter at de er sendt ut på SMS.

Spenning og ettertanke

Den danske barnebokforfatteren Kenneth Bøgh Andersen har skrevet den spennende novellen Antboy - Julenissens hjelper, der vi møter igjen superhelten fra de populære filmene og bøkene med samme navn. Det er 1. desember, og hele byen er samlet på torget til tenning av julegranen. Når ulykken er ute, blir det plutselig behov for Antboy. Og denne gangen må han prøve å redde en ganske spesiell person - selveste Julenissen! 

For de litt eldre leserne har den anerkjente danske forfatteren Merete Pryds Helle skrevet den vakre novellen Julegavene, som sitter i kroppen lenge etter at julen er ringt inn. Vi møter Marie som er i gang med juleforberedelser. Hun pakker inn gaver, og inviterer hele familien sin. Men det er noe som skurrer. Det er ingen som svarer. Julen blir ikke alltid som man har tenkt, men den overrasker alltid - på godt og vondt.

Vær rask!

Hittil har utlån av SMS-noveller vært et tilbud til de med lånekort på Stavanger bibliotek, men som en liten førjulsgave fra Sølvberget og forlaget SMSpress åpner vi nå for at 150 stykker kan prøve en SMS-kalender helt gratis - uten lånekort. 

Slik gjør du:

Send teksten ANTBOY eller JULEGAVENE til 2130, og novellen er bestilt! Ønsker du å avbestille kalenderen, kan du alltid sende STOPP til 2130.

Dersom du ikke skulle rekke å være blant de 150 første, er det ingen grunn til å fortvile. Både julekalenderne og andre SMS-titler kan bestilles eller lånes ved hjelp av lånekortet fra Stavanger bibliotek hele året på SMSpress.no. Benytt sjansen til å teste ut et nytt og morsomt format, og samtidig lese en god julefortelling.

God førjulstid!

Google+