Hopp til hovedinnhold

Hvordan blir morgendagens Stavanger?

Breiavatnet i Stavanger

I Stavanger bor vi tett, og tettere skal det bli. 2. oktober inviterer Aftenbladet og Sølvberget til debatt om Stavangers nære framtid.

Tidspunktet er ikke tilfeldig. 6. oktober går fristen ut for å gi innspill til kommuneplanen fram til 2029. Denne legger rammene for all byutvikling i Stavanger. Hvis du har innspill til planen, kan du gi dem på kommunens hjemmesider.

1250 nye boliger

Det er som er klart, er at Stavanger kommer til å vokse videre. Politikerne har bestilt i snitt 1250 nye boliger i året de neste 16 årene, slik at det kommer til å bo 50.000 mennesker flere i byen i 2029 enn det gjør i dag. Hvordan ser morgendagens Stavanger ut? Hvem får plass i byen, hvordan skal vi bo, og hvordan skal vi komme oss rundt?

Vi tar debatten i Møteplassen i Sølvbergets første etasje, torsdag 2. oktober klokken 18.30. Møteleder blir Aftenbladets sjefredaktør Lars Helle. I panelet sitter kommentator Torunn Egge Roux fra Aftenbladet, Helge Solum Larsen (uavhengig, leder av kommunalstyret for byutvikling), Eirik Faret Sakariassen (SV, bystyrerepresentant) og Alexandria Algard (leder av Stavanger Arkitektforening). Arrangementet er gratis.

Kom og still spørsmål

Fra klokken 17-18.30 samme dag vil kommuneplanrådgiver Tor Brynjar Welander være tilgjengelig i første etasje på Sølvberget for å svare på spørsmål fra publikum. Der finner du også vår utstilling med presseklipp om byutviklingsdebatten i Stavanger:

 

 

Aktuelle lenker:

Travbanen kan bli 900 boliger (Aftenbladet 11. august)
Stavanger skal bygge tettere (NRK Rogaland 20. august)
Høyt og tett, vil vi det? (Aftenbladet 20. august)
Tror tett kan bli trivelig (Aftenbladet 21. august)

Google+