Hopp til hovedinnhold

Høstferien 2017 på Sølvberget og Madla

Høstferien 2017 på Sølvberget og Madla

Vi har arrangementer hele høstferien. Lørdag blir det internasjonal kulturkafé med mat fra Sudan klokken 12 på Nytorget 1.

Vi har ikke for vane å ta høstferie her på Sølvberget. Også i år fylles Stavanger og Madla bibliotek med mange arrangementer for store og små. Husk også at vi har vanlige åpningstider hele ferien. Det betyr blant annet at biblioteket i 1. etasje har åpent til 21.00 hver dag. 

Her er alt du kan glede deg til:

Lørdag 10. oktober kl. 12.00. Nytorget 1. 
Internasjonal kulturkafé: Mat fra Sudan
Vi ønsker velkommen til kafé med salg av mat fra ulike land til en rimelig penge og spennende møter med mennesker og kulturer. Vi har egen lekekrok for barna og kulturelle innslag. Arrangeres i samarbeid med etniske minoritetsorganisasjoner. 

Søndag 11. oktober kl. 14.00. Kjelleren i Sølvberget
Søndagsbarn: Pulverheksa
Fortellinger og musikk fra Pulverheksas verden. Basert på bøkene av Ingunn Aamodt. Forteller: Marianne Stenerud. Musiker: Eva Bjerga Haugen. Fra 3 år. 

Tidligere arrangementer

Fredag 2. oktober kl. 19.00. Møteplassen: 
Stavanger fortellerkafé: Løgndetektor
Klarer fortellerne å lure publikum? Fire fortellere, åtte historie. Fire av dem er sanne, resten er  blank løgn. Klarer du å avsløre løgnene og finne de sanne historiene? 

Lørdag 3. oktober kl. 11.00. 1. etasje Sølvberget: 
Bamsesykehus
Ta med bamsen din og bli kjent med hvordan et legebesøk kan foregå. Vi plastrer og bandasjerer bamsene/dukkene om nødvendig og deler ut ‘bamsemedisin’. 

Lørdag 3. oktober kl. 12.00-16.00. Nytorget 1:
Internasjonal kulturkafé: Vietnam
Vi ønsker velkommen til kafé med salg av mat fra ulike land til en rimelig penge og spennende møter med mennesker og kulturer. Vi har egen lekekrok for barna og kulturelle innslag. Arrangeres i samarbeid med etniske minoritetsorganisasjoner. 

Søndag 4. oktober kl. 14.00. Møteplassen
Søndagsbarn: Skurker og agurker
Forfatter Sylvelin Vatle tar oss med inn i boka Skurker og agurkerpirater og undulater, som er full av elleville barnerim om tryllekunstskurker, kjæledrager, snopekatter og krøllehalegriser. Kanskje blir du inspirert til å tegne din egen fantasifigur etterpå? Fra 4 år. 

Mandag 5. oktober kl. 11.00. Madla bibliotek

Lær om fortidens skatter funnet på Madla
Det er ikke bare i bøker du kan lese om ting som har skjedd! Madla bibliotek får besøk fra Arkeologisk museum som tar deg med på en reise tilbake til både vikingtid, bronsealder og alt midt i mellom. Du kan lære å lese sporene som ligger i jorden rundt Madla, hva slags klær og ting de hadde, - og hvordan de lagde ild i riktig gamle dager. Fra 6 år. 

Blomster - Vietnam

Mandag 5. oktober kl. 11.00. Møteplassen
Vietnamesisk blomsterverksted
Høsten er kommet, men du trenger ikke vente helt til neste år for å se blomstene spire og gro. På blomsterverkstedet vil du lære den tradisjonsrike kunsten, og dekoratør Mung Tran bruker fargerike stoffer fra Vietnam og hjelper deg å trylle fram de vakreste blomster. Fra 6 år. 

Mandag 5. oktober kl. 19.00. Kjelleren Sølvberget
Stavanger makerspace
Liker du å lage ting selv istedenfor å kjøpe? Liker du å lære bort nyttig triks til andre? Har du sett hvordan en 3D-printer virker?  Kom innom kjelleren på Sølvberget mandager og torsdager fra kl.19.00 - 21.00 for våre ukentlige møter.

Tirsdag 6. oktober kl. 10.30. Kiellandrommet, 2. etasje
Datadingsklubb for seniorer: Ny på ipad?
Ta med din egen ipad og kom!

Tirsdag 6. oktober kl. 11.00. Barnebiblå
Lesestund for barn
Alle barn mellom tre og seks år er hjertelig velkomne til hyggelig lesestund hver tirsdag. Barne- og ungdomsbibliotekarene ønsker å dele gode leseopplevelser med deg. De leser fra sine favorittbøker og kanskje tar de en sang. Lesestunden varer i ca 30 minutter. 

Tirsdag 6. oktober kl. 11.00. Madla bibliotek
Fletteverksted
Vår lokale flettedronning Lene H. Asbjørnsen, alias @lenamams, vil demonstrere fire trendy fletter som alle kan lære. Ta med deg håret ditt og en medhjelper og møt opp. Passer for alle.

breakfast club

Tirsdag 6. oktober kl. 12.00. SF Kino, sal 7
The Breakfast Club
Fem high school-studenter må sitte igjen på en lørdag, fem vidt forskjellige karakterer med tilsynelatende lite til felles. Velspilt tenåringsdrama med 80-tallsidoler som Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall og Ally Sheedy. 

Onsdag 7. oktober kl 10.00. Kulturbiblioteket
Språkkafé
Vil du bli bedre til å snakke norsk? Språkkafeen er på kort tid blitt blant Sølvbergets mest populære tilbud. Språk er viktig for integrering. Mange med ikke-norsk-etnisk bakgrunn savner et sted de kan møtes for å øve seg på å snakke sammen. Tilbudet går hver onsdag, det er gratis, og krever ikke noen form for påmelding. Vi har plass til alle! Arrangeres i samarbeid med Stavanger Røde Kors. 

Onsdag 7. oktober kl. 11.00. Kielland-rommet, andre etasje
Fletteverksted 
Vår lokale flettedronning Lena H. Asbjørnsen, alias @lenamams, vil demonstrere fire trendy fletter som alle kan lære. Ta med deg håret ditt og en medhjelper og møt opp. Passer for alle.

Onsdag 7. oktober kl. 11.00. Madla bibliotek
Eventyrtimen
I forestillingen Trolljammer forteller Marianne Stenerud om alver, forheksede fisk, gråtende trær, trollgubber og trollkjerringer i møte med små helter. De kjemper for å skape orden, glede og håp i verden. Fra 4. år.

Torsdag 8. oktober kl. 11.00. Møteplassen
FIFA-turnering på Sølvberget
Vis dine ferdigheter i FIFA og vær med i konkurransen om kule premier. Du kan selv velge hvilket lag du vil være, og det finnes ingen aldersgrense. Det er plass til 16 deltakere i turneringen. Påmelding torsdag 8. oktober, Møteplassen, Sølvberget: I skranken i 1.etasje eller på e-post: ungisentrum@gmail.com

ElisabethHovland 8 oktober

Torsdag 8. oktober kl. 12.00. Kulturbiblioteket
Bokprat: Nobelprisen i litteratur
I sitt femtiende år bestemte journalist og kulturformidler Elisabeth Hovland seg for å starte en systematisk lesing av forfattere som er tildelt Nobelprisen i litteratur, fra 1965 og framover. I timen før årets mottaker blir kunngjort gir Hovland et rikt innblikk i sitt møte med Nobelprisens forfattere og verk. 

Torsdag 8. oktober kl. 18.00. SF Kino, sal 7
Sølvberget cinematek: Pan (1922)

Stumfilm basert Hamsuns roman Pan, - en poetisk og litt mystisk roman i jeg-form som forfatteren skrev i 1894. Hovedpersonen i filmen er drømmeren løytnant Thomas Glahn, som tilbringer en sommer i en jakthytte i Nord-Norge på midten av 1800-tallet. Regi: Harald Schwenzen

Pris: kr 80 (kr 50 Aftenbladkort)

Torsdag 8. oktober kl. 18.30. Møteplassen. 
FIFA-turnering på Sølvberget
Vis dine ferdigheter i FIFA og vær med i konkurransen om kule premier. Du kan selv velge hvilket lag du vil være, og det finnes ingen aldersgrense. Det er plass til 16 deltakere i turneringen. I skranken i 1.etasje eller på e-post: ungisentrum@gmail.com

Fredag 9. oktober kl. 11.00. Madla bibliotek
FIFA-turnering på Madla
Vis dine ferdigheter i FIFA og vær med i konkurransen om kule premier. Du kan selv velge hvilket lag du vil være, og det finnes ingen aldersgrense. Det er plass til 16 deltakere i turneringen. Påmelding i skranken eller på e-post: madla.bibliotek@solvberget.no.

Susan Abulhawa

Fredag 9. oktober kl. 19.00
Litteraturkveld: Susan Abulhawa - Morgen i Jenin
Susan Abulhawa er forfatter, menneskerettsaktivist, biolog og politisk kommentator. Hun debuterte med "Morgen i Jenin" (på norsk i 2011), som fikk strålende mottakelse og ble en internasjonal bestselger.  Hun er nå aktuell med ny bok "Det blå mellom himmel og hav". Møt henne i samtale med Elisabeth Dyvik.
Pris 100/70 Aftenbladkort/Student (Boksalg/signering).

Google+