Hopp til hovedinnhold

Hele Rogaland leser Kjartan Fløgstad

Hele Rogaland leser Kjartan Fløgstad

I 2014 feirer Rogaland at Kjartan Fløgstad fyller 70 år ved å dele ut 40 000 gratiseksemplarer av romanen Grand Manila gjennom leseprosjektet "Hele Rogaland leser". Boken deles ut fra 13. september.

Leseprosjektet begynte som Hele byen leser i regi av Sølvberget i 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. "Hele Rogaland leser" er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus. 

I 2014 blir prosjektet støttet økonomisk av Sparebankstiftelsen SR-bank, Ryfylkefondet, Sauda Kommune, LO Rogaland og Sauda fabrikkarbeiderforening.

Kjartan Fløgstad

Fløgstad er en av de mest kjente forfatterne i landet og den eneste fra fylket som har mottatt Nordisk råds litteraturpris. Da Grand Manila kom ut i 2006 fikk den både Kritikerprisen og P2-lytternes romanpris. Handlingen tar utgangspunkt i den fiktive industribyen Lovra i Ryfylke og følger en rekke familier og livsløp fra tiden etter 2. verdenskrig og fram til våre dager. Persongalleriet tar oss i tillegg med til India, USA, Finland og Forus. Romanen kjennetegnes av satire, burlesk fantasi, realistisk klarsyn og skarpe sosiologiske observasjoner. Her er industrihistorie, klassekamp, ferromangan, brylkrem og kjærlighet.

Boken deles ut i fylket fra 13. september.  

Sjette år 

“Hele Rogaland leser” går inn i sitt sjette år. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Bokutdelingen starter i september og samtidig blir det en forfatterturné i bibliotekene.

Tidligere bøker i leseprosjektet:

  • 2008: Arild Rein: Kaninbyen
  • 2009: Kielland: Fortuna
  • 2010: Risa: M. Kanne & Søn
  • 2011: Lene Ask: Hitler, Jesus og farfar
  • 2012: Kolbein Falkeid: Utvalgte dikt
  • 2013: Makt, ofre og idioter: en antologi om makt i Rogaland

Mer informasjon

Stig Beite Løken
rådgiver Seksjon for allmenn kultur
51 51 68 74/950 10 732
stig.beite.loken@rogfk.no 

Google+