Hopp til hovedinnhold

Hele Rogaland får låne e-bøker

Hele Rogaland får låne e-bøker

Nå kan du låne e-bøker ved alle bibliotekene i Rogaland. 1. juli satte Sølvberget rekord med 147 utlånte e-boktitler på en dag.

E-bøker leser du på nettbrett eller mobiltelefon, ved hjelp av appen eBokBib. Nå får 460.000 innbyggere i Rogaland sjansen til å lese bøker på denne måten. Ryfylkebiblioteket og Sølvberget, Stavanger bibliotek, var først ute med dette i Rogaland. Siden tilbudet startet i mars 2013, har mer enn 10.000 e-boklån blitt registrert. Nå utvides lånetiden for bøkene til 21 dager, og du kan ha inntil fem e-bøker til låns samtidig. Det kommer stadig nye titler i e-bokutvalget.

1. juli tok våre formidlere turen ut på Arneageren utenfor kulturhuset, for å spre nyheten om e-bøker til folket.

E-bokløsningen i Rogaland er et spleiselag mellom fylkeskommunen, folkebibliotekene og de videregående skolene. Dermed får alle i fylket tilgang til en felles e-bokbase. Fylkeskommunen dekker innkjøp av systemet og drift ut 2015. Hvert bibliotek bidrar med midler til innkjøp av e-bøker.

Dette trenger du for å lese e-bøker fra biblioteket:

  1. Lånekort med pinkode registrert ved et bibliotek i Rogaland. (Inntil videre trenger du et nasjonalt lånekort. Om kort tid blir det mulig å bruke lokale lånekort.)
  2. Appen eBokBib på nettbrett etter mobiltelefon. Appen finnes for både iOS (Apple) og Android. Den er gratis å laste ned.
  3. Åpne appen og logg deg inn med lånenummer og pinkode. Lån bøker!

E-bøker på Arneageren

Google+