Hopp til hovedinnhold

Grimsrud og Evighetsbarna

Grimsrud og Evighetsbarna

Beate Grimsrud lanserer "Evighetsbarna" i september og kommer til årets Kapittel. Les utdrag fra romanen: 

Evighetsbarna

Nå begynner det. I går er historie. Bortenfor statistikken. Bortenfor fellesskap og ensomhet. Rød og grønn mann i kjærlighetslivet. Børsen som faller og stiger. Katastrofer som blusser opp og synker unna. På et punkt, men samtidig på alle punkter, der bor vi alle. Evighetsbarn. 
Slik åpner Beate Grimsruds nye roman. Den ble gitt ut på svensk i januar og kommer på norsk i september, samtidig med årets Kapittel. I boken møter vi Siri, André, Louise og Tomas. De prøver å forstå hva det innebærer å være voksen, og kastes mellom sterk samhørighet og sterk ensomhet denne vinteren og våren på Södermalm i Stockholm. Beate Grimsrud fortsetter i sin nye roman å utvide fortellingens grenser med sin blanding av realisme og poesi, humor og filosoferende alvor. 

Norge og Sverige

Grimsrud ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 2011 fra både Norge og Sverige for romanen "En dåre fri!". Hun ble født i 1963 i Bærum, men flyttet til Sverige som 21-åring. Nå er hun bosatt i Stockholm. Hun debuterte på svensk med novellesamlingen Det finnes grenser for hva jeg ikke forstår. Etterpå skrev hun en norsk versjon.

Priser

For romanen "Å smyge forbi en øks" (1998) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris fra Sverige i 1998. Oppfølgeren, "Hva er det som fins i skogen barn?" kom i 2002. Beate Grimsrud er også virksom som film- og radioregissør, og hun har skrevet dramatikk for scene, radioteater, TV-dokumentarer og spillefilm. I februar 2008 ble hun belønnet med P2-lytternes litteraturpris for romanen "Søvnens lekkasje" (2007), som også har vært nominert til Brageprisen, den svenske Augustprisen og Ungdommens kritikerpris. 

 

Les  utdrag fra romanen: 

 

Sjekk også Grimsrud spesialkomponerte Spotify-liste - satt sammen til årets tema: 

 
Google+