Hopp til hovedinnhold

Greske dager på Sølvberget

Greske dager på Sølvberget

Vi feirer den greske nasjonaldagen med bokprat, utstilling, folkedans, mat og sang.

Flag_of_Greece.svg 29.mars

Den greske nasjonaldagen feires 25. mars, og i år har vi vært så heldige å få flere arrangementer som passer godt inn i feiringen. Feiringen pågår helt til søndag 29. mars. 

Her er oversikten: 

Utstilling: Norge sett med greske øyne 

I møteplassen i 1. etasje kan du få med deg en fotoutstilling satt sammen av Gresk forening i Rogaland. Utstillingen viser hvilket inntrykk Norge har gitt de grekerne som bor her.  Folk, bylivet, kultur,livsstil,natur sett med deres fotolinser. Utstillingen består av 70 bilder og vises for første gang på Sølvberget. 

Utstillingen vises i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje mellom 19. mars og 1. april. 

Bokprat: Gresk blod - hva er det med Hellas?

Alexander-Ibsen-NY-sorthvitt 26mars

Sivilisasjonens vugge, et ferieparadis for solhungrige turister, men også et land i økonomisk, politisk og sosial krise. Midt i dette står likevel den nasjonale identitet sterkt. Forfatteren Alexander Z. Ibsen har skrevet en bok om hvordan man skal forstå Hellas og den greske mentaliteten. Bokpraten finner som sted torsdag 26. mars kl. 12.00. 

Gresk mat og musikk

Søndag 29. mars inviterer den greske foreningen i Stavanger til feiring av nasjonaldagen noen dager for seint. Det blir mange aktiviterer for store og små. Smak  på gresk mat og hør gresk musikk. 

Søndagsbarn: Gresk folkesans og sang

Fra klokken 14.00 søndag 29. mars overtar grekerne ansvaret for arrangementserien Søndagsbarn. Barn i alle aldre inviteres til å lære gresk folkesans og greske sanger.  

 
Google+