Hopp til hovedinnhold

Global Morgen: Vietnam

Global Morgen: Vietnam

"Vietnam, fra diktatur og krig til fred og demokrati?" er tema for frokostmøte 15. april kl. 08.00.

Det er nå 40 år siden Saigons fall, som markerte slutten på Vietnamkrigen, hvor 3 millioner vietnamesere og nesten 60 000 amerikanske soldater mistet livet.  Ettpratistaten som lenge var et av verdens fattigste land, har de siste tiårene gjennomgått store økonomiske, juridiske og sosiale endringer. Gjennom en rekke sentrale internasjonale avtaler har landet forpliktet seg til å forbedre sivile og politiske rettigheter gjennom juridisk reform, internasjonale samarbeid og deltagelse i Universal Periodic Review (UPR).

Foredragsholder Gisle Kvanvig er leder for Vietnamprogrammet ved Universitetet i Oslo og Norsk senter for menneskerettigheter. Med fokus på sivile og politiske rettigheter jobber han aktivt for å fremme menneskerettighetene i dialog med vietnamesiske styresmakter. Vietnamprogrammet bidrar til utvikling av utdannelse, forskning, rettssikkerhet, kompetansebygging og dialog som opprettholder og styrker grunnleggende sivile og politiske rettigheter i Vietnam.

Frokost (kr 50)fra klokken 08.00. Foredraget starter kl. 08.30 og er gratis.

Global morgen er en møteserie som tar opp globale og universelle spørsmål. Arrangeres en onsdag i måneden. Frokost fra klokken 08.00. Foredraget starter kl. 08.30. Arrangementet er gratis. Frokost: kr. 50. Sted: Møteplassen, 1. etasje, Sølvberget 

Google+