Hopp til hovedinnhold

Gjør et bokkupp på Sølvberget

Bøker

Vi rydder i samlingen vår og selger bøker, CD-er og LP-er for 10 kroner per eksemplar i første etasje. Søndag er siste sjanse.

Vi feirer verdens bokdag (23. april) med boksalg, bokprat om et litterært mesterverk, og utstilling på barnebiblioteket. I tillegg markerer vi at det er 400 år siden Shakespeare døde. Velkommen!

Litterært mesterverk fra andre verdenskrig

...en barokk monstrositet av en roman der krigens bleke kranium skinner grusomt og storslått på én gang. (Olaf Haagensen, 03.07.2015, fra Morgenbladet)
Lørdag 23. april kl. 12.00 møtes oversetter Anne Arneberg, redaktør i Pelikanen Eirik Bø og jurymedlem og kritiker Carina Elisabeth Beddari for å presentere og diskutere ulike sider ved nyoversettelsen av Malapartes roman "Kaputt".

"Kaputt" er basert på forfatterens periode som krigskorrespondent i 1941-43. Tysk-italienske Curzio Malaparte (1898-1957) var diplomat, journalist og forfatter. Han het egentlig Kurt Eric Suckert, og vi følger ham i fråtsende middagsselskaper med tyske offiserer, og blant utsultede og døde i sønderbombede landsbyer. Malaparte synes å oppsøke fare og fest med samme appetitt, og med samme litterære brodd. Boka ble raskt en klassiker innen krigslitteratur, og utkom på norsk allerede i 1948. Les mer om arrangementet.

I årets nye norske oversettelse står romanen frem som et febrilsk mesterstykke som flenger opp krigens kaos og inneholder store doser svart humor. (....) Malaparte beskriver krigens absurditet lysende klart." (Susanne Hedemann Hiorth, 20.06.2015, fra Dagens Næringsliv)

 

 

 

 

 

 

Kaputt av Curzio Malaparte (omslag)

 

Boksalg

Det blir boksalg både på Sølvberget og Madla bibliotek. Boksalget er ikke bare på selve dagen, men hele uka. Allerede 18. april kan du gjøre et kupp, prisene er hyggelige: 10 eller 20 kr. På Sølvberget foregår det på den grønne plenen i første etasje. Det har blitt en tradisjon hos oss å feire Verdens bokdag med supersalg, vi vet det er mange som liker det. Noen stusser kanskje over at vi kvitter oss med bøker, filmer og CDer, men det er overskuddseksemplarer  som må ut av samlingen for å få plass til det nye som kommer. Det går ikke ut over mangfoldet av titler, selv om vi slanker samlingene litt. Det er altså mange gode bøker som er til salgs. Kom gjerne tidlig for å sikre deg de beste godbitene. Boksalget begynner klokka 10. 

 

Koordinatorene på #sølvberget gjør klar til boksalg. Vi begynner kl. 10, på plenen i 1. etasje.

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

 

Utstilling på barnebiblå

Barnebiblå stiller ut alle bøkene som har blitt kåret til Årets bok fra 1999 til 2014. Årets bok er en konkurranse vi på Sølvberget arrangerer, hvor elever i Stavanger leser gode bøker, og stemmer på hvilke de liker best. Lurer du på hva som har vært populært i løpet av årene? Kom innom og se selv fra mandag av.

 

 

400 år siden Shakespeare døde 

William Shakespeare er den mest innflytelsesrike forfatteren i vestlig litteraturhistorie. Litteraturviteren Harold Bloom plasserer ham i sentrum av kanon, og ga da han i 1999 publiserte en bok om Shakespeares verk og innflytelse ga han den tittelen Shakespeare: The Invention of the Human. Intet mindre. 

I dag er det altså 400 år siden Shakespeare døde, og i den anledning har vi lagd en liten utstilling: 

 

 

Og her er et foredrag av nevnte Harold Bloom:

Google+