Hopp til hovedinnhold

Fremtidens musikkbibliotek?

Fremtidens musikkbibliotek?

Prosjektet Musikkhylla.no er endelig klar for de siste ukene med testing, med alle de planlagte modulene på plass.

 

Beta

Prosjektet er en beta, altså ikke en ferdig tjeneste, derfor ønsker vi tilbakemeldinger fra våre lesere. Hensikten med Musikkhylla er å teste en løsning for «one stop shopping», der dere kan søke samtidig i flere kilder (musikkbiblioteker, Spotify, WiMP/TIdal, Urørt, Soundcloud, Bandcamp, YouTube,).

Det er også en redaksjonell del, som er en kombinasjon av musikkbloggene fra bibliotekene i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen, i tillegg til feeds fra Rockipedia, folkemusikk.no, jazzinorge.no og ballade.no.

 

Musikkhylla.no

 

Den største delen av prosjektet går ut på å høre hva musikkinteresserte brukere mener

  • Hva likte dere, hva savnet dere?
  • Hva var unødvendig, hva var irriterende?
  • Var det noe som var spesielt bra?
  • Er en slik tjeneste interessant, eller foretrekker dere å søke i hver base for seg?

Vi tror dette er fremtiden for digital formidling fra bibliotekene – vi ønsker å vise ikke bare hva vi har i våre samlinger, men vise til hvor musikken finnes, også hos andre. Men er dere enige med oss?

Vi har fokusgrupper i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen, men prosjektets viktigste del er nettopp tilbakemeldinger. Jo flere, jo bedre.

Vi vet det kan være vanskelig å vite hvordan komme i gang når man sitter foran skjermen for å teste ut noe, så her finner dere noen tips til inspirasjon:

http://tinyurl.com/gv5d7xt

For mer informasjon om selve prosjektet, kan dere ta en titt her:

http://www.musikkhylla.no/node/1

Vi er interessert i deres personlige opplevelser, og tar gjerne imot kommentarer til denne saken her på nettsidene, på våre Facebook-sider, eller direkte til prosjektlederen Ann Kunish (ann.kunish@kul.oslo.kommune.no). Men tilbakemeldinger kan i tillegg sendes via den korte undersøkelsen som er innebygget i Musikkhylla:

https://no.surveymonkey.com/r/F8C7Q6J

Si fra, og være med på å forme hvordan vår musikkformidling kommer til å se ut i fremtiden!

 

DEL GJERNE DENNE SAKEN PÅ SOSIALE MEDIER

Google+