Hopp til hovedinnhold

Fram med strikkepinnene

Fram med strikkepinnene

21. til 23. oktober skal strikkepinner klirre og vakre plagg produseres. Da er det strikkehelg i Stavanger. 

Kort fortalt er strikkehelg en strikkefestival, med et program som omfatter alt fra forskjellige foredrag til konkurranse i hurtigstrikking. Arrangementene er spredt over flere lokaler i Stavanger, og her på Sølvberget skal vi ha både foredrag og workshops. For å delta på workshops, må du melde deg på via nettsiden til Strikk og drikk, som er arrangør av strikkehelgen.

Program for helgen finner du her.

Foredragene på Sølvberget er gratis, og skal være på Møteplassen. Disse krever ikke påmelding. Her er det du kan få med deg. 

hjertestrikk

Fredag 21. oktober kl. 18.00 kommer Kari Hestnes, forfatter av boka "Hjertestrikk". Hun er en av gründerne bak firmaet DuStoreAlpakka. Sammen med sin mann, Per Svendesen har hun bygget en internatskole for alpakkagjeterne i Andesfjellene.

Pengene ble samlet inn blant venner og kjente i tillegg at alle som har strikket i alpakkagarn fra DSA har bidratt til at skolen ble en realitet. I dag går det ca 60 barn på skolen og dette har påvirket hele nærområdet.

Lørdag 22. oktober kl. 12.15 blir det foredrag med Anette Andreassen, forfatter av boka "Hekle en venn". Anette Andreassen er en småbarnsmor som hekler og strikker for å få utløp for boblende kreativitet, og som aldri går noe sted uten en heklenål og et bomullsnøste i veska. I flere år har hun forsynt omgangskretsen sin med heklede dyr og leker, og hun ser at stadig flere unge tilfredsstiller egen skapertrang ved å svinge heklenåla. Anette forteller om hvordan hobbyen alle andre lo av for få år siden, vokste seg større gjennom bildeformidling via Instagram og om veien til bokutgivelse i 2016.

 

Tror han prøver å #hekleenvenn #luksusbamse #bareanette

Et bilde publisert av bareanette (@bareanette)

flettesnor

Lørdag 22. oktober kl. 14.00 kommer "The Cullums" for å lære oss å flette snorer ved hjelp av hjul. Dette er åpent for alle, både barn og voksne. Dette er det ingen påmelding til, og arrangementet er gratis. 

Søndag 23. oktober kl. 13.15 skal Ellen T. Bøe fortelle om farging av ull og silke ved hjelp av planter. Ellen vil fortelle oss litt historie rundt farging, før hun forteller oss hvordan man benytter planter, lav, sopp og snegler for å oppnå ønskede farger. Ja, snegler kan faktisk brukes til å farge garn purpur! 

Strikk til SUS

sokker

Har du lyst å gjøre noe for andre? Årets felles strikk blir små sokker og luer til de nyfødte ved SUS. Oppskrifter og garn legges ut i 1. etasje på Sølvberget. Alle er hjertelig velkomne til å strikke på plaggene, enten du strikker en hel sokk eller du gir deg etter en omgang. House of Yarn sponser garn og pinner. 

Vi har mange flotte strikkebøker på biblioteket. Det kan du lese om her og her

Strikk og drikk arrangerer også formiddagsstrikk på Sølvberget den siste mandagen hver måned, og strikkeopplæring på kveldstid siste onsdagen i måneden. 

Google+