Hopp til hovedinnhold

For smart for Facebook?

Jack Werner

Velkommen til feelgood-foredrag lørdag 21. april om kildekritikk med Stockholms-journalist Jack Werner, - le av galskapen og lær å avsløre fake news.

"Rikets viktigste journalist akkurat nå» har Dagens Nyheter i Sverige skrevet om Werner, som gjør det morsomt å analysere nyheter og internettfenomener på sosiale medier.

Bakteppet for analysen er alvorlig, for hva skjer med demokratiet når følelser og synsing overtar mens fakta blir relativt? Det krever andre måter å luke ut det som ikke er fakta. Werner kan lære deg å være smart på Facebook og andre internettsider, han gir en innføring i hva som er faresignaler og hvordan du undersøker sannheten i virale nyheter.

For smart for Facebook

Jack Werner er en av grunnleggerne av Viralgranskaren, som mottok Stora journalistpriset i 2014. Nå jobber han med å undersøke netthatet og er programleder i Sveriges Radio. Men da han ville intervjue Facebook, fikk Werner nei.

- Han kan rett og slett for mye. Årsaken til at Facebook ikke ønsker at Jack Werner på besøk: han er for kunnskapsrik og for kritisk, skriver Svenska Dagbladets sjefredaktør Fredric Karén i en kommentar.

Bokaktuell 

Werner er aktuell med boken Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändåder han undersøker hva Internett gjør med vår virkelighetsoppfatning gjennom å granske påfunn, rykter, legender og propaganda på nett. Hvordan kan vi gjennomskue virale løgner?

Journalist og forfatter kommer til Sølvberget lørdag 21. april og holder feelgood-foredrag om kildekritikk.

Det er begrenset med plasser til dette arrangementet, vi anbefaler at du bestiller gratis billett nedenfor:

 

Fredag 20. april snakket han for en fullsatt kinosal 1, hvor en rekke tiendeklasser satt i salen:

 
Google+