Hopp til hovedinnhold

Drømmen om datadamer

Drømmen om datadamer

Hva skal til for at flere kvinner begynner å jobbe i IT-bransjen? Det skal det handle om på Sølvberget torsdag 6. oktober.

Nettverksorganisasjonen Girl Geek Dinners ønsker å rekruttere flere jenter til databransjen. Hvorfor og hvordan skal det skje? Tre kvinner med ulik bakgrunn kommer for å fortelle hvorfor de synes det er viktig med flere kvinner i databransjen og hva de gjør for å få dette til.  

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

NB: 18. oktober arrangeres Girl Tech Fest på Sølvberget, for jenter i alderen 8-10. Det arrangementet er fullbooket. Men vi tar gjerne imot kvinnelige veiledere som ønsker å inspirere jentene. Send søknad her: http://www.jenterkoder.no/sendsoknad/.

Program Drømmen om datadamer 6. oktober:
16.30Registrering, mat og mingling.
17.00Lyntaler fra:
Den Norske Dataforening
Girl Geek Dinners Stavanger
Lær Kidsa Koding
NITO (Norges ingeniør og teknologorganisasjon)
17.20Hvorfor er det viktig med kvinner i databransjen og hvordan rekrutterer vi dem? Foredrag fra Universitet i Stavanger.
17.40Pause og mingling.
18.00"Ulikhet som styrke". Foredrag fra Marit R. Garvik, Atea. Marit ønsker å snakke om viktigheten av flere kvinner i IT-bransjen. Hun vil også fortelle hvorfor Atea har hatt en stabil kvinneandel og hva hun tror skal til for å få flere kvinner inn i bransjen generelt.
18.30"Tech trenger kvinner og kvinner trenger tech": Foredrag fra Heidi Austlid, adm.dir, IKT Norge. Kvinneandelen er lav på IT-studier og i digitale næringer og har vært det i lang tid. Hvorfor velger ikke kvinner studier og yrkeskarriere i tech-næringen?
19.30Slutt.
Google+