Hopp til hovedinnhold

COMNICON 2016 - Stavangers første tegneseriefestival

COMNICON 2016 - Stavangers første tegneseriefestival

Velkommen til en splitter ny tegneseriefestival på Sølvberget! COMNICON 2016 går av stabelen lørdag 7. og søndag 8. mai, med tegneseriemesse, tegneverksted og møte med spennende tegneserieskapere. Vooom!

COMNICON er en feiring av Tegneseriens Dag, som er lagt til første lørdag i mai og har blitt markert i Norge siden 2005. Tradisjonen bygger på Free Comic Book Day i USA, som ble innført i forbindelse med premieren på den første filmen om Spider-Man i 2002. COMNICON er et samarbeid mellom tegneseriegruppa Comic Night Stavanger, tegneseriebutikken Outland i Stavanger og Sølvberget, Stavanger kulturhus, og er så vidt vi vet Stavangers første tegneseriefestival. Og med anerkjente navn som Tore Strand Olsen, Lene Ask, Kristian Hellesund og ikke minst Børge Lund på plakaten, er det bare å begynne å glede seg! 

 

Boklansering 

Thorfinn

Comic Night Stavanger er en gruppe unge talenter som møtes til ukentlige tegneserietreff på Sølvberget, og denne helgen viser de fram arbeidet sitt i en egen utstilling på Møteplassen i 1. etasje. Initiativtakere er Luke Barnes og Rasmus Husebø, og sistnevnte lanserer for anledningen klassikeren Claus Deleurans Thorfinn på norsk.

I tillegg byr COMNICON på tegneseriemesse, livetegning, tegneverksted, og møte med spennende tegneserieskapere. Her blir det både mulighet til å oppdage nye serier, og sikre deg signerte eksemplarer av gamle favoritter.

 

Tegneseriens historie 

Lørdag kveld gir Tore Strand Olsen og Kristian Hellesund oss et skråblikk på tegneseriens historie, før kvelden avrundes med selveste Børge Lund (alias kverulanten Kjell) - mannen bak den populære stripeserien Lunch.

Tegneserienes historie

Søndag blir det tegneserieverksted med den erfarne kursholderen Tore Strand Olsen, før festivalen avsluttes med Comic Night Spesial - et åpent tegneseriemøte der alle kan få innblikk i hva som beveger seg i byens tegneseriemiljø. Alle arrangementer er gratis, men søndagens tegneserieverksteder krever påmelding og nedre aldergrense er 16 år.

 

Her er hele programmet for COMNICON 2016: 

Lørdag 7. mai

11:00 Utstillingsåpning

Luke Barnes fra Comic Night Stavanger åpner utstilling med Comic Night-gjengens egne tegninger, tegneserier og den legendariske skriftrullen.
Møteplassen

11:00 – 17:00 Tegneseriemesse

Tegneserieskapere fra fjern og nær samles for å vise frem, signere og selge sine arbeider. Standliste: Luke Barnes, James Bishop, Are Edvardsen, Nick Goode, Kristian Hellesund, Gard Helseth, Harry Hughes, Rasmus Husebø, Ingar B. Krabbestig, Jey Levang, Tim Levang, Stuart McGarey, Eivind Måland, Lars S. Nygård, Janne Skeie Olsen, Tore Strand Olsen, Outland, Maya Ovrebo, Øyvind Sagåsen, Trond J. Stavås, C. Vinter og Kristian Walters.
Møteplassen

13:00 – 14:00 La stå! med Lene Ask

Tegneserieskaper Lene Ask tegner på tavla
Den grønne tavla

18:00 - 18:45 Presentasjon av Comic Night Stavanger og boklansering

Rasmus Husebø og Luke Barnes er initiativtakere til Comnicon Stavanger, og Husebø lanserer i dag Claus Deleurans Thorfinn på norsk. Tim Levang står bak serien Damn Days, mens C. Vinter og Jey Levang lager serien Hell(p). De er alle en del av Comic Night Stavanger, og vil her presentere sitt arbeid.  
Møteplasssen

19:00 – 19:45 Tegneseriens historie med Tore S. Olsen og Kristian Hellesund

Tore Strand Olsen utga i fjor Tegneserienes historie sammen med Øyvind Holen, en fagbok i tegneserieformat. Kristian Hellesund kommer snart med en bok om norsk tegneseriehistorie. Sammen tar de oss med på en reise gjennom rutenes historie!
Møteplassen

20:00 - 20.45: Lunch med Børge Lund

Børge Lund står bak den humoristiske stripeserien Lunch. Den har på kort tid rukket å bli en av Norges mest populære serier, og gjort kverulanten Kjell til et ikon i norske kontormiljøer. Børge Lund vil samtale med sin forlegger Tonje Tornes.
Møteplassen

Børge Lund - Lunch

Søndag 8. mai

13:00 – 15:00: Tegneserieverksted med Tore Strand Olsen

Tore Strand Olsen er en erfaren tegneserieskaper og kursholder. I dette verkstedet får du muligheten til å lære deg prosessen fra idé til storyboard. Fra 16 år.
Påmelding til rasmushuseboe@gmail.com innen fredag 6. mai.
NB! Begrenset antall plasser
Kjelleren

15:00 – 16:00: Tegneserieverksted med Comic Night Stavanger

Her kan du bli med Comic Night-gjengen på morsomme tegneøvelser, som å samarbeide om større tegninger, lage tegneseriestriper eller utvikle egne karakterer. Åpent for alle fra 16 år.
Kjelleren

17:00 – 18:00: Comic Night Spesial

Et åpent tegneseriemøte der alle kan få innblikk i hva som skjer på Comic Nights ukentlige tegneserietreff. Ta med dine favorittegneserier, dine egne arbeider og diskuter med Comnicon-gjestene og Comic Night-gjengen.
Møteplassen

Google+