Hopp til hovedinnhold

Biblioteket har stengt i dag til kl. 12.00

Biblioteket har stengt i dag til kl. 12.00

Sølvberget bibliotek og kulturhus holder stengt mandag 20. august og halve tirsdag 21. august, når 400.000 bøker og samtlige lånere skal over i nytt biblioteksystem.

Biblioteket åpner igjen klokken 12.00 tirsdag. Madla bibliotek har stengt mandag og hele tirsdag. Det er verken mulig å levere eller låne i denne perioden. Du kan heller ikke bruke lånekortet til å låse deg inn i meråpen (selvbetjent) åpningstid i denne perioden. 

NB: Resten av Sølvberget (som Renaa Xpress, Narvesen, Backstage og Odeon kino) har vanlig drift mandag og tirsdag.

Når biblioteket har stengt skal gammelt system fases ut og nytt system opp og stå, samtidig som alle Sølvbergets ansatte får opplæring i å bruke det. 21. august flytter Sølvberget alle sine data over i nytt biblioteksystem. Det er utviklet av Biblioteksystemer AS i tett samarbeid med bibliotekene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand. Sølvberget er første bibliotek som tar det i bruk. I løpet av høsten går også samtlige skolebibliotek i Stavanger over til nytt system, og etter hvert også bibliotekene på Rennesøy og Finnøy.

Hensikten er å tilby brukerne smartere digitale tjenester. Fra og med tirsdag 21. august kan du blant annet betale gebyrene dine med Vipps. Det blir lettere å holde oversikt over familiens lån, du kan bruke mobilen som lånekort og du kan få anbefalinger basert på hva du har lånt før.

Det nye biblioteksystemet oppfyller EUs personvernregler (GDPR). Lånere kan beholde kortene sine selv om Sølvberget skifter datasystem.

Google+