Hopp til hovedinnhold

Biblå støtter TV-aksjonen

Biblå støtter TV-aksjonen

Søndag 19. oktober går alle gebyrer som blir betalt i biblioteket til TV-aksjonen. Vi oppfordrer alle landets bibliotek til å gjøre det samme.

Aarets_TVaksjon

Søndag 19. oktober går den årlige TV-aksjonen av stabelen på NRK. I år skal pengene fra TV-aksjonen gi en million mennesker varig tilgang til rent vann. Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske. Tilgang til vann sikre avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann. Når turen etter vann blir kort er de også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene.

Midlene fra TV-aksjonen skal derfor gå til vannprosjekter i åtte land.

Biblå bidrar

Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, ønsker også å hjelpe til med innsamlingen. 
- Biblioteket vil derfor donere alle innbetalte gebyrer denne dagen til aksjonen. Vi oppfordrer alle som har utestående gebyr til å besøke oss på søndag. Vi oppfordrer også alle landets søndagsåpne bibliotek til å gjøre det samme, sier kulturhussjef Marit Egaas.

Stavanger bibliotek har åpent fra 12.00 til 21.00 hver søndag.   

Støtt aksjonen

Har du ingen utestående gebyrer på biblå, kan du likevel gi ditt bidrag på Sølvberget. 
- Vi setter ut innsamlingsbøsser i skranken i 1. etasje, slik at alle våre besøkende får muligheten til å støtte TV-aksjonen, sier Egaas.

Bli bøssebærer!

De som ønsker å bidra som bøssebærer kan lese mer om dette på www.blimed.no/

Google+