Hopp til hovedinnhold

Bedre tilbud til barn og unge

Bedre tilbud til barn og unge

Sølvberget er svært godt fornøyd med at Sparebankstiftelsen SR-bank likte våre to prosjektsøknader og har tildelt oss midler til både Ung i sentrum og To-års boka, henholdsvis 100 000,- og 120 000,- 

 

Ung i Sentrum

For mange ungdommer i byen er Sølvberget et eget oppvekstmiljø og vi ønsker å satse mer på dem. I dette prosjektet skal ungdommen få komme lenger inn i huset og være med på å lage nytt innhold med å planlegge og gjennomføre det de ønsker å gjøre. Vi skal sammen med dem lage ulike verksted og spill som vil være med å styrke tilbudet til ungdom på Sølvberget. Ung i sentrum skal preges av nærhet og romslighet og gi ungdom arenaer for medvirkning, deltakelse og diskusjon som også er et av hovedmålene til Sølvberget. 

Med penger fra Sparebankstiftelsen får vi ressurser til å kunne tilby ungdom bruk av rom til ulike aktiviteter/verksted som f.eks 3D-printing, animasjon, debatter, tegneseriekurs, strikking, dataspill, brettspill og diverse musikkutstyr. Men det viktigste i dette prosjekter er å høre på hva ungdommen selv ønsker å gjøre og så skal vi tilrettelegge etter dette. 

 

To-års boka

Prosjektet er et samarbeid mellom Stavanger bibliotek, småbarnsforeldre og kommunens helsestasjoner. Alle familier med 2-åringer får utdelt gavekort på 2-års kontrollen, og kan hente en bok i barnebiblioteket. Boka skal være til glede og inspirasjon, og gi muligheter for kvalitetstid rundt lesing, fortelling, rim og regler. I en travel hverdag er dette en viktig stimulering av opplevelse, undring og konsentrasjon for en 2-åring. 

For mange familier er dette også det første møtet med hva Sølvberget kan tilby både barn og voksne. 

Midlene fra Sparebankstiftelsen SR-bank skal gå direkte til bokinnkjøp slik at kommende 2-åringer får en kvalitetsbok i gave.

Google+