Hopp til hovedinnhold

Barnas hjemmebibliotek: lese, oppleve og lære

Barnas hjemmebibliotek: lese, oppleve og lære

Er det utfordrende å ha hjemmekontor samtidig som barna skal aktiviseres? Her er noen tips til aktuelle nettressurser og hjemmeaktiviteter som kan være til hjelp.

Drammensbiblioteket har samlet mange gode tips til nettartikler og ressurser som er aktuelle. Her finner du både læringsressurser, lesestimulering, lesetips og tips til hjemmeaktiviteter og online arrangementer. Noen av disse er: BrettBokaAftenposten JuniorNRK SkoleNysgjerrigper eksperimenterNy, gratis Brillebjørn-lydbok om å være hjemme på grunn av COVID-19 og Lesetips fra Norsk Barnebokinstitutt.

Nasjonalbiblioteket tilbyr mange ulike digitale ressurser som Billedbokhylla med kjente e-billedbøker for barn og Bokhylla som har flere kjente eventyr for barn.

Norli Junior har forlenget sin lesekonkurranse for elever i 1.-10. klasse. Konkurransen er planlagt å vare til 30. april, men de tar forbehold om endringer. Klasser kan melde seg på når som helst, også etter at konkurransen har startet melder de på sine nettsider. Les mer om konkurransen.

Facebook-gruppa DigitalScenen formidler online arrangementer både for store og små. Litteraturhuset i Oslo har også et tilbud som heter Litteraturhuset hjem i stua, hvor de bl.a. tilbyr digital eventyrstund for de små.

Lokale tilbud og aktiviteter

I tillegg til alle disse flotte tipsene har vi også flere lokale aktører og formidlere som har tatt i bruk den digitale arenaen. 

Barnas kulturverksted har vanligvis Musikklek på Sølvberget bibliotek og kulturhus. Siden det ikke er  mulig å ha det fysisk på Sølvberget om dagen, har Elisabeth Barstad og Eddie Andresen snudd seg rundt og tilbyr Musikklek på Facebook. Fredag 20. mars inviterte de til streamet musikksamling for de aller minste (0-1 år) med Kristine og Voffen. Følg med på deres Facebook-side for flere slike arrangementer.

Musikklek i koronakarantene

Madla og Kvernevik frivillighetssentral har laget en fin oversikt over gode tilbud og tips til barn og ungdom som man kan gjøre hjemmefra. Denne oversikten oppdateres fortløpende. 

Digital lesestund, kortfilmer, verksted og lesetips

Nå som biblioteket er stengt og alle arrangementer er avlyst eller utsatt, tilbyr Sølvberget lesestund på Barnebiblå på Facebook. Tirsdag 17. mars hadde Sofie B. Andersen lesestund med klassiske eventyr direktesendt på samme side. Vi formidler også andre aktører som har aktuelle online arrangementer samme sted, så sørg for at du liker Sølvberget og  Barnebiblå på Facebook og følg med!

Vår filmformidler Magnus Cappelen har sett flere kortfilmer sammen med sine egne barn gjennom tjenesten Filmbib. Du får tilgang til Filmbib med ditt nasjonale lånekortnummer. Magnus anbefaler 5 norske kortfilmer som du kan se sammen med barna.

Verkstedet på Sølvberget er også stengt inntil videre. For de som liker å være kreative og lage ting, har Marianne Grundetjern Rykkvin laget noen enkle bruksanvisninger på hvordan du enkelt kan sy en scrunchie og hvordan du lett kan lage et bokomlag. Under menypunktet læring har vi flere tips og enkle forklaringer til ting som kan lages hjemme.

Våre ansatte har hjemmekontor og mer tid til å lese kvalitetsbøker for barn. Den siste uka har det kommet flere anbefalinger fra våre barnebokeksperter. Sjekk lesetips for barn og unge som oppdateres fortløpende.

 

Google+