Hopp til hovedinnhold

Anne Torill Stensberg blir ny sjef for Sølvberget

Anne Torill Stensberg

Anne Torill Stensberg blir ny bibliotek- og kulturhussjef i Stavanger. Hun overtar etter Marit Egaas, og begynner i jobben 1. mars 2018.

Stensberg er 46 år gammel og bor i Stavanger. Hun er utdannet bibliotekar, og har siden 2013 vært en av lederne for dokumentasjonsavdelingen for Statoil sine utbyggingsprosjekter.
 
Stensberg hadde lederstillinger på Sølvberget fra 1999 til 2009. Hun har også bibliotekserfaring fra Sarpsborg og Sola, og har studert kulturfag.
 
- Vi skal forme et bibliotek- og kulturhus til en framtid vi ikke vet hvordan ser ut. Jeg ønsker å være med Sølvberget på denne reisen. Jeg søkte fordi jeg ser på Sølvberget som en av de viktigste kulturarenaene i regionen og i landet. Jeg gleder meg veldig til å begynne, sier Stensberg.
 
Sju kvinner og sju menn søkte på stillingen som bibliotek- og kulturhussjef. Ansettelseskomiteen har blitt ledet av nestleder for Sølvberget KFs styre, Anne Kristin Bruns. Komiteen har i tillegg bestått av styremedlemmene Eirik Faret Sakariassen og Olav T. Laake, samt ansattes tillitsvalgte Sigrun Hetland Grøtteland (Fagforbundet) og Siv-Merethe Søbye (Bibliotekarforbundet). Liv F. Jacobsen fra HR-avdelingen i Stavanger kommune har bistått i arbeidet.

Innstillingen fra ansettelseskomiteen var enstemmig. Sølvbergets styres vedtak var også enstemmig.

 
Google+