Hopp til hovedinnhold

Åpner for arrangementer på Sølvberget

Publikum vil ikke kunne sitte så tett og ikke være så mange når vi starter opp opp igjen med fysiske arrangementer

Torsdag 14. mai startet Sølvberget opp igjen med Bokprat og Cinematek med begrensninger på antall plasser.

Våre arrangementer var noe av de første vi måtte avlyse i forbindelse med koronavirus-smittefaren i mars. Vi vet at mange har savnet dette tilbudet i perioden vi har hatt stengt og er veldig glade for at vi nå kan starte opp igjen med et begrenset fysisk programtilbud.

-Vi er glade for at vi nå kan ønske publikum velkommen til å være til stede på arrangement. Det er en forsiktig åpning med begrensninger på antall i forhold til smittevernsreglene som gjelder. Sølvberget har en formidabel arrangementsvirksomhet, og nå går vi i gang, sier bibliotek og kulturhussjef, Anne Torill Stensberg.  

I tillegg til arrangementer med publikum til stede, vil vi fortsette med enkelte arrangementer på nett som bl.a. Lesestund for barn, Allsang, Musikkprat, Litteratur-quiz, Litteraturkveld og Kiellandsalong.
Se oversikt for arrangementer på nett

Vi vil gjøre oss erfaringer med fysiske arrangementer på Sølvberget før vi starter opp igjen tilsvarende tilbud på Madla, Rennesøy og Finnøy bibliotek.

Mandag 4. mai åpnet Sølvberget et nedskalert tilbud for henting, levering og bestilling av bøker, og torsdag 14. mai startet vi opp igjen med et begrenset programtilbud på Sølvberget som følger den nasjonale veilederen for smittevern og retningslinjer for ulike typer arrangement som tredde i kraft 8. mai.

Bokprat (utsolgt!) og Cinematek

Torsdag 14. mai kl. 12.00 inviterte vi til bokprat på Sølvberget med den lokale forfatteren og historikeren Gunnar Roalkvam og Sølvberget cinematek viste filmen The Souvenir kl. 18.00. Roalkvam er aktuell med en bok om de verdier og tiltak som tidligere ga særpreg til den lokale arbeiderkulturen. Av særlig interesse i Rogaland var det sterke innslaget av kristensosialisme og forbrukersamvirke.

– Det er ekstra kjekt at det første fysiske arrangementet vi har er med en lokal forfatter og med et tema som har lokal forankring, sier Anne Torill Stensberg.

Samtale på nett

I etterkant av bokpraten gjorde vi et opptak av samtale med Roalkvam og journalist Harald Birkevold med utgangspunkt i Roalkvams bok og tema. Hvis du ikke rakk å få billett til bokpraten, kan du se samtalen på nett torsdag 21. mai kl. 20.00 på Sølvbergets Facebook-side. 

The Souvenir på Cinemateket

The Souvenir utspiller seg i 1980-tallets London, der den unge studenten Julie (spilt av Honor Swinton Byrne) forfølger sine ambisjoner om å bli filmskaper. Hun blir kjent med den noe eldre karismatiske, kjederøykende og verdensvante Anthony (Tom Burke), som introduserer henne til den høykulturelle verden han beveger seg i. Et lidenskapelig, men farlig forhold begynner å utvikle seg.

NB! Billetter må kjøpes på Odeon Kinos nettsider og det er begrenset billettkapasitet. Cinemateket fortsetter med ukentlige visninger til og med 25. juni før ferien. Sjekk fullstendig programtilbud på Sølvberget cinematek.

Billetter til bokprat må bestilles på nett

For å kunne følge gjeldene retningslinjer for smittevern så legges det ut kun 47 billetter til publikum, publikum må bestille billett på nett og det er kun lov å ta ut en billett om gangen. Alle billetter må være registrert med navn på person som skal delta på arrangementet. Dette for å kunne sikre rask smittesporing om dette skulle bli nødvendig.

Slik bestiller du billett til bokprat

Klikk på Gratisbilletter i rammen nedenfor og sett tallet 1 der det står FREE, trykk så videre på bestill og følg anvisninger. Du må fylle inn ditt navn, e-postadresse og mobilnummer og du må huske å godta retningslinjer for billettbestilling. Billetten vil du motta på e-post og/eller som melding på din mobil. Innslipp til bokprat er ved hovedinngangen ved Arneageren fra kl.11.45. Sølvberget åpner nemlig ikke før kl. 12.00 på torsdager. 

 

 

 

 

Google+