Hopp til hovedinnhold

3500 besøkte Ida Neverdahls tegneserieutstilling

Store og små på utstillingsåpningen til Ida Neverdahl

Ida Neverdahls tegneserieutstilling i Møteplassen på Sølvberget har vært populær for både store og små. I løpet av 3 uker har 3500 besøkt utstillingen.

- Det er tydelig at tegneserier appelerer til et bredt publikum og det at Ida er fra Stavanger og så ung og talentfull gjør det ekstra kjekt å ha henne på besøk, sier Susanne Borg, teamkoordinator for 1. etasje på Sølvberget.

I en alder av 19 år har Stavanger-illustratøren Neverdahl allerede imponert med sine tegneseriestriper, blant annet som gjestetegner i bladet Nemi. Hun har også utgitt boka Moskva sammen med Øystein Runde, samt illustrert to barnebøker.

Varig minne
I forbindelse med tegneseriens dag 2. mai fikk Ida boltre seg på en vegg i 1. etasje. Denne tegningen blir værende på Sølvberget til den slites bort. 

 

ida2

Utstillingen videre?
Ida har allerede fått spørsmål om å ta utstillingen videre til andre byer, så det er godt mulig at den blir å se blant annet i Bergen om ikke lenge.

Like an Artist

Neverdahl, f.1993, studerer visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hun omtales som et av tegneserienorges største talenter. Hun gjorde seg bemerket med sin nydelige internett-tegneserie Like an artist, som ble sett på som banebrytende av en av verdens ledende tegneserieteoretikere, Scott McCloud.  Like An Artist ble et viralt fenomen og det sies at den er den mest leste og oversatte norske tegneserien noensinne.

Relaterte artikler:
Rogalands avis: Suksessstripene til Ida
Aftenbladet: Enhjørninger, nynazister og fri flyt av fantasi
Aftenbladet om tyveriet: De stjålne Neverdahl-bildene har kommet til rette

Se glimt fra utstillingsåpningen her

Google+