Hopp til hovedinnhold

23. april: Verdens bokdag

23. april: Verdens bokdag

Vi feirer Verdens bokdag med Shakespeare, boksalg og pubkveld. 

Verdens bok- og opphavsrettsdag (også kalt Verdens bokdag) markeres 23. april og blir feiret i mer enn hundre land over hele jorden. Den ble opprettet av UNESCO i 1995 for å markere bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon. Datoen 23. april ble valgt fordi det var den dagen i 1616 Miguel de Cervantes, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega døde.

Boksalg

Vi har tradisjon for å feire verdens bokdag med salg av brukte bøker. Det gjør vi også i år. På Madla bibliotek blir det boksalg fra kl. 10.00. I første etasje på Sølvberget starter boksalget kl. 11.00. Her kan du gjøre et kupp eller finne skatter som ellers er vanskelige å få tak i. 

Shakespeare

default_eriksen_torbj__rn2465 (1)

William Shakespeare hylles selvsagt på verdens bokdag.  På torsdagens faste bokprat kl. 12.00 hylles forfatteren av en av våre beste Shakespeare-formidlere, Torbjørn Eriksen. Han spilte Hamlet på Rogaland teater høsten 2014 til strålende kritikker og forteller om sitt forhold til Shakespeare. Bokpraten finner som vanlig sted i Kulturbiblioteket i Sølvbergets 2. etasje. 

Pubkveld på Bøker og børst

default_Trude_HOEL

På Bøker og  børst kan du møte Trude Hoel kl. 19.00. Hun er universitetslektor på Nasjonalt senter for leseforskning. Hoel forsker på lesing og språkstimulering og er en herlig formidler. Hun kåserer over sin egen og familiens lesehistorie. I samarbeid med Norsk Bibliotekforening, Rogaland. 

Husk også at du alltid finner gode lesetips fra våre ansatte på sølvberget.no/lesetips 

Bokutstilling på Barnebiblå

naboen er en heks

Stavangerforfatter Bjørn Arild Ersland og illustratør Lene Ask gir denne våren ut bildeboka Naboen er en heks sammen. I den forbindelse inviterte Barne- og ungdomsbiblioteket 3. trinn på Våland skole til å delta i et skriveprosjekt.

Klassene fikk besøk av Bjørn Arild Ersland og elevene fikk utdelt hvert sitt heftede eksemplar av boka uten tekst, slik at de kunne prøve å være forfatter og skrive sin egen historie til Asks bilder.

Nå samler vi inn bøkene og stiller dem ut på Barne- og ungdomsbiblioteket. På Verdens bokdag inviterer vi hele trinnet til feiring og utstillingsåpning, der vi kårer en vinnerbok. Utstillingen åpnes kl. 10.00 og er åpen for publikum. Vi vil også stille ut Lenes originaltegninger fra boka. I tillegg får elevene møte Bjørn Arild og Lene, som vil tegne og lese fra boka.

FullSizeRender (5)

Google+