Hopp til hovedinnhold

Tilgang til en gullgruve

Screenshot av Britannicas åpningsside

Britannica vil i en periode være utilgjengelig pga. overgang til nytt biblioteksystem.

Leter du etter kvalitetssikret informasjon om for eksempel en stat i USA, et værfenomen, en person eller noe helt annet, er det veldig sannsynlig at du finner det i Encyclopedia Britannica. I papirform er det anerkjent og stort leksikon; siste papirutgave er fra 2005, og fyller 29 tykke bind. I den digitale utgaven er det selvfølgelig ikke mindre stoff. Av og til har bøkene våre kanskje ikke nok informasjon om det du er interessert i, eller kanskje du er mer interessert i å få enkel tilgang til informasjonen hjemmefra.

Pålogging

Hvis du bruker det trådløse nettet vårt eller en av våre PC-er, har du tilgang gjennom IP-adressen. Da kan du gå inn via http://library.eb.co.uk/levels/adult. Vil du bruke leksikonet hjemmefra, går du inn på Sølvbergets hjemmeside, og logger deg på Min side med lånenummeret som står på baksiden av lånekortet ditt og pinkoden din. Da kan du klikke deg inn på en rekke databaser, blant annet Encyclopedia Britannica. Spør oss gjerne om hjelp!

 Tre nivåer

Artiklene i den digitale utgaven kan leses på tre nivåer: junior, student og adult. Slik kan en både en barneskoleelev og en høgskolestudent få tilpasset stoff. Inne på artikkelen kan du lett bla mellom de ulike nivåene. I tillegg til tekst og bilder får du informasjon i form av lyd og filmklipp. For eksempel vil et søk på «piano» både gi en grundig artikkel om instrumentet, samt bilder av ulike typer, både eldre og nyere, piano. Dessuten finnes det lydfiler og videoer av ulike typer piano. Det er også lenker til relaterte artikler, blant annet artikkelen om Leif Ove Andsnes.

 

Lenking til andre kilder

Et annet supplement er en mengde artikler fra tidsskrifter, og disse kan lastes ned i PDF-format. Dessuten lenkes det videre til de sidene på internett som redaksjonen vurderer som mest relevant og kvalitetssikret, og til e-bøker. Det ligger også et par nyttige verktøy for studenter og elever på den enkelte artikkelen.  Du kan blant annet få korrekt referanse til artikkelen, noe som er nyttig hvis du skal oppgi kilder i en oppgave. Referansene kan skrives ut i formatene MLA, APA, Chicago og Harvard.  Artiklene kan også sendes på e-post dersom du vil jobbe videre med informasjonen et sted du ikke har nett-tilgang. Artikkelen kan også oversettes via Google translate, og du kan få den opplest.

 

Hvis du ønsker mer informasjon, har Encyclopedia Britannica selv laget en presentasjon- og instruksjonsfilm her: http://training.britannica.co.uk/videos/2014_Britannica_Library_WP.html

 

Vi abonnerer også på andre databaser, det kan du lese om i denne artikkelen.

Google+