Hopp til hovedinnhold

Sommerles ble en suksess i år også

Sommerles

Lesekampanjen Sommerles er nå slutt for i år, og ble en suksess, også i år.  

2323 barn i Stavanger har vært med på Sommerles i år, en nasjonal lesekampanje for barn fra 1. til 7. klasse. Barna i Stavanger har lest i snitt 10,8 bøker hver i sommer, til sammen 25 304 bøker med over 3 millioner sider. 22,5 % av barneskoleelevene i Stavanger var med i år, og 42,5 % av deltakerne var gutter. 

Økt utlån i sommer

- Dette er vi kjempefornøyd med. Vi har ca 500 flere brukere enn i fjor. Det er veldig kjekt at den slik kampanje får mange barn til å lese bøker i sommerferien.  Dette gir dem god inspirasjon til å fortsette lesinga utover året. forteller Ebbe Helberg, Sommerles-ansvarlig ved Sølvberget.

Kampanjen fører også til utlånsøkning på Sølvberget. Utlånet på barne- og ungdomslitteratur økte med 6 % i sommermånedene sammenlignet med samme periode i fjor, som også hadde gode utlånstall på grunn av Sommerles. 

Hent premiene dine innen 14. september

Sølvberget arrangerte Sommerles første gang i fjor. I år har Sommerles hatt deltakere fra rundt 300 kommuner i hele Norge, blant annet de fleste kommunene i Rogaland.  58 963 barn har til sammen lest over 686 492 bøker! 

 - Vi fortsetter garantert med Sommerles neste sommer, og håper at enda flere barn vil bli med, forteller Ebbe Helberg. 

I Sommerles får barn premier etter hvert som de leser flere og flere sider. Uavhentede premier må hentes på biblioteket innen 14. september. 

Dette sier barna om det de har lest

På Sommerles.no registrerer brukerne hvilke bøker de har lest, og de kan kommentere hva de syns om boka. Her er et utvalg av årets kommentarer: 

Jente, 6. klasse: Bok: Matilda av Roald Dahl

"Jeg elsker denne boken fordi selv om Matilda blei født i ett familie som hater henne, ville hun fortsett lese mye bøker og å gå på skole. Fordi, mye barn i hele verden vil ikke på skole, men Matilda vil gjerne gjør det. Jeg ønsker bare at hun hadde en mye bedre familie."

Gutt, 6. klasse: Bok: Percy Jackson and the last olympian, av Rick Riordan

"DØDS GOD (leste til kl 03 i natt) " 

Jente, 5. klasse: Bok: Kaptein Supertruse og Professor Bæsjebleies farlige felle, av Dav Pilkey

"Jeg syntes denne boka var kjempe morsom og gøy. Jeg leste den for 3 kosebamser:) Det er ekstra gøy å lese for andre, til og med kosebamser :) "

Google+