Hopp til hovedinnhold

Slik arbeider Joachim Førsund, en av de beste historiefortellerne i Norge

Joachim Førsund (foto: Agnete Brun, Gyldendal)

Når Joachim Førsund lager podcast, lytter folk. Hvorfor det?

Få behersker historiefortelling i lyd bedre enn forfatter, journalist og podcast-skaper Joachim Førsund.

Førsunds podcaster

De siste årene har han stått bak podcastserier som Tobias, om da Harald Eia og Nadina Bouhlou mistet sin nyfødte sønn. Den gikk til topps på NRKs podcast-liste da den kom i 2020. Vinteren 2021 kom serien om Ari Behns liv, Ari.

Tidligere har Førsund serie om Orderud-saken (Familiene på Orderud) og norske fremmedkrigere i Syria (Det svarte flagget). Sistnevnte ble belønnet med prisen for beste programleder og beste dokumentar under Prix Radio 2020. 

Mest kjent er kanskje serien om Christine Kohts kreftsykdom, Koht vil leve. Den vant prisen som årets dokumentarpodkast under Prix Radio i 2019. Førsund har skrevet biografien om Koht, Kohts bok, pluss to romaner og flere bøker om fotball.

Gode historier handler om å komme til en eksistensiell kjerne

- Når jeg skal lage en podcast-serie i åtte deler om Ari Behn, leter jeg ikke etter det spektakulære i Ari Behns liv, men det uspektakulære. Det vi alle kan kjenne oss igjen i, sier han blant annet i denne podcasten.

Hør hele intervjuet, hvor han forteller om sin vei inn i podcast-sjangeren, om likheten mellom podcast og romanskriving og ikke minst: Hva er det aller beste spørsmålet til å få folk til å snakke? Han røper også hva som blir neste podcast, som kommer til høsten.

Sølvbergets podcast finner du blant annet i Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts. Våre nyeste episoder:


Google+