Hopp til hovedinnhold

Slektsverksted høst 2021

Slektsverksted høst 2021

Når ble tippoldefar født? Hvor mange søsken hadde mormor? Slekt og data Rogaland kan hjelpe deg å finne svar på spørsmålene dine.

Slekt og data Norge er landets største slektsgranskningsorganisasjon. Lokallaget i Rogaland arrangerer slektsverksted i 4. etasje på Sølvberget hver mandag fra kl. 16.00 til 19.00. Her kan du få veiledning i digitale kilder, arkiver og registre. Tips om bruk av dataverktøy som du kan bruke til å lage ditt eget slektstre kan du også få.  Verkstedet er åpent for alle. Slekt og Data Rogaland viser deg hvordan du kan spore slekten din ved hjelp av et stort utvalg av digitaliserte kilder. Kanskje finner du svar på hvor dine tippoldeforeldre kom fra og hva de gjorde.

Biblioteket har en rekke slektsbøker og bygdebøker, og finner du ikke den du er på jakt etter, kan vi låne den inn til deg fra et annet bibliotek. 

Man kan finne stadig mer informasjon om slektningene sine på internett. Mange bygdebøker er digitalisert av Nasjonalbiblioteket, og ligger fritt tilgjengelig. Disse er også søkbare, slik at du kan søke etter navn og steder som du er interessert i. Her kan du finne de digitaliserte bygdebøkene fra Rogaland. 

Arkivverket har også en god side om hvordan man søker etter slekt på internett.

Sjekk også Slekt og datas Facebokside.

Mandager kl. 16.00–20.00

30. august, 13.september, 27. september, 25. oktober, 8.november, 22.november og 6.desember.

4. etasje, møterom Utsikten

Arrangementet er gratis.

Smitteverntiltak 

Sølvberget følger Helsedirektoratets retningslinjer for arrangementer. 
På grunn av covid-19-pandemien må Sølvberget, som ansvarlig arrangør, vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangement. De som deltar, må registrere seg ved oppmøte. 

 

 

Google+