Hopp til hovedinnhold

Poesi for unge

Poesi for unge

En tirsdag i måneden samles vi for å lese dikt og snakke om poesi.

Er du ung, og interessert i poesi? En tirsdag i måneden samles vi for å lese dikt og snakke om poesi. 

Tirsdag kl. 17.00.

Send e-post til: grethe.mo@solvberget.no for å delta.

Søndag 21.mars feirer vi Poesiens dag. I Salongen i 4.etg kl 17.00 vil deltagerne framføre sine egne dikt. Gratis inngang.

Smittevernstiltak våren  2021

På grunn av covid-19-pandemien må Sølvberget som ansvarlig arrangør vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangement. De som deltar, må registere seg ved oppmøte. 

Livsviktig poesi

Stemmer det at færre og færre leser dikt, eller bryr seg om poesi? Kanskje, tilsynelatende... eller kanskje ikke. Setter vi poesien inn i en større sammenheng ser vi at den har eksistert side om side med menneskene gjennom uminnelige tider, og det er som om poesien har god tid.

Poesi kan være så mye, og finnes i utallige former. Generelt har poesien muligheten til å uttrykke personlige og universelle erfaringer, og er gjerne det vi griper til når vi har behov for å sette ord på noe vesentlig – noe som har med de menneskelige grunnvilkårene å gjøre. Poesi kan med andre ord være livsviktig.

Møteplass for deg som liker poesi

I poesigruppa har vi lyst til å få i gang en samtale om poesi: Hva er egentlig poesi? Hvorfor leser vi dikt? Hvorfor skriver vi dikt? Hvorfor er poesi viktig?

Her finnes det ingen fasit, og vi er interesserte i å høre hva akkurat du tenker om poesi, eller hva du for eksempel føler når du leser et spesielt dikt. Ta gjerne med deg et dikt du har lyst at vi skal lese sammen, eller noe du har skrevet selv. Men hvis du vil komme og bare lytte, er det også OK. Poesigruppa er et sted vi kan samles, med poesien som et slags leirbål.

 

Google+