Hopp til hovedinnhold

Poesi for unge

Poesi for unge

Er du ung, og interessert i poesi? I høst samles vi den første tirsdagen i måneden på Sølvberget, for å lese dikt, og for å snakke om poesi.

Livsviktig poesi

Stemmer det at færre og færre leser dikt, eller bryr seg om poesi? Kanskje, tilsynelatende... eller kanskje ikke. Setter vi poesien inn i en større sammenheng ser vi at den har eksistert side om side med menneskene gjennom uminnelige tider, og det er som om poesien har god tid.

Å kysse en ørken å kysse en myr

Poesi kan være så mye, og finnes i utallige former. Generelt har poesien muligheten til å uttrykke personlige og universelle erfaringer, og er gjerne det vi griper til når vi har behov for å sette ord på noe vesentlig – noe som har med de menneskelige grunnvilkårene å gjøre. Poesi kan med andre ord være livsviktig.

Drop-in-lesesirkel

Poesigruppa er en drop-in-lesesirkel, og påmelding kreves ikke. Noen ganger vil det dukke opp ekte poeter, som vil lese diktene sine og snakke med oss om dem – og om hva som helst som har med poesi å gjøre.

Vi har hatt besøk av Manal Al-Sheikh og Ingvild Lothe, og 5.november kommer Kristin Auestad Danielsen. Danielsen er forfatter, poet og dramatiker, og ble tidligere i år kåret til Årets stavangerkunstner. Hun er aktuell med diktsamlingen Sterke kjensler og andre dikt (2019), og vil blant annet snakke om de poetene og bøkene som har inspirert henne.

Hvorfor er poesi viktig?

Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt

I poesigruppa har vi lyst til å få i gang en samtale om poesi: Hva er egentlig poesi? Hvorfor leser vi dikt? Hvorfor skriver vi dikt? Hvorfor er poesi viktig?

Her finnes det ingen fasit, og vi er interesserte i å høre hva akkurat du tenker om poesi, eller hva du for eksempel føler når du leser et spesielt dikt. Men hvis du vil komme og bare lytte, er det også OK. Poesigruppa er et sted vi kan samles, med poesien som et slags leirbål.

Google+