Hopp til hovedinnhold

Omvisning for klasser

Omvisning for klasser

Omvisning for klasser i utstillingen: Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen.

30. mars åpnet Sølvberget galleri utstillingen Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen. Vi har gleden av å tilby skoleklasser gratis omvisninger i denne utstillingen. Elevene vil få en nærmere presentasjon av Norges mest berømte billedhugger. I tillegg vil en kunne gjennom Gustav Vigelands tidlige verk sette ord på sterke følelser som ungdom også i dag sliter med. 

Påmelding til omvisning skjer på skjemaet i denne lenken.

Utstillingsperiode 30. mars - 2. juni.

I denne utstillingen vises noen av Gustav Vigelands tidligste skulpturer, laget av en ung, søkende mann med kunstnerdrømmer. Utstillingen «Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen» består av til sammen 21 Vigeland-skulpturer. Felles for verkene er at de handler om temaer som vi alle iblant bakser med, som kjærlighetssorg, lengsel, angst, sjalusi og skam. «Får jeg det til? Er jeg trygg nå?» Uroen vi kjenner når vi ikke vet hvordan ting kommer til å gå.

Flere av skulpturene er plassert i dagens hverdagsmiljøer, som i en sofa i et stuemiljø, i et soverom eller på et kjøkkenbord. Derav tittelen «Angsten står sofaen». Kjærligheten mellom mann og kvinne er også til stede i noen av skulpturene.

Utstillingen er et samarbeid mellom Vigeland-museet og Nasjonalmuseet i forbindelse med Vigelandsjubileet 2019. Den har premiere Sølvberget galleri før den turnerer landet rundt de neste to årene.

For spørsmål eller nærmere informasjon, vennligst kontakt gallerileder Hildegunn Birkeland hildegunn.birkeland@solvberget.no eller 97640261.

Google+