Hopp til hovedinnhold

Samarbeid med Røde Kors

Samarbeid med Røde Kors

Sølvberget arrangerer flere aktiviteter i samarbeid med Røde Kors. Vi har språkkafé to dager i uken og leksehjelp tre dager i uken.

I tillegg har Røde Kors andre aktiviteter:

Norsktrening

Røde Kors har språkkafé på Sølvberget hver onsdag og torsdag, men de arrangerer også norsktrening på Johannes Læringssenter. Dette er et tilbud for alle som ønsker å praktisere norsk i et trygt og positivt miljø. Aktiviteten blir drevet av frivillige og vanlige aktiviteter er å: lese aviser, diskutere, spille spill, quiz, ordleker og samtale om dialekt, slang, ord og uttrykk.

Internasjonal kvinnecafé

Internasjonal kvinnekafé finner sted hver onsdag fra 12.30 – 14.30 i Røde Kors sine lokaler på Østerlide. Her møtes kvinner fra hele verden og snakker sammen både på norsk og engelsk, om kultur og samfunn og ellers det som opptar dem. Man kombinerer det gjerne med strikking eller andre kreative aktiviteter.

Walk and Talk

Røde Kors, walk

Walk and Talk er en turgruppe for menn som bor på mottak. Som frivillig tar du mannlige beboere med ut på tur! Hvor turen går bestemmer de frivillige i aktiviteten sammen med beboerne.

 

 

Kors på halsen

Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis for deg opp til 18 år. Frivillige svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14-22 (Litt reduserte åpningstider i sommer: klokka 16-22). Følg med på https://www.facebook.com/korspahalsen/.

Hjelpekorpset Stavanger

Hjelpekorpset har som mål å være best på søk og redning fra fjord til fjell. De mange hjelpekorpsene i Røde Kors har lagre med komplett førstehjelpsutstyr og annet egnet materiell for ettersøknings- og redningsoppdrag. Hjelpekorpsene har også egne lokaler til opplæring, daglig drift og sosiale aktiviteter, som sentralt for at medlemmene skal være best mulig rustet mot de mange og vanskelige oppgavene de har i Den Norske Redningstjenesten.

Les mer på rodekors.no

Røde Kors Ungdom

Røde Kors Ungdom i Stavanger er et møteplass for unge mellom 13-30 år som ønsker å gjøre en forskjell i samfunnet. Om en ønsker å engasjere seg er man hjertelig velkommen til medlemsmøtene, hver mandag kl. 18.30 på Røde Kors huset i Thiisabakken 3 (med unntak av skoleferiene).

Les mer på Røde Kors Ungdom sine nettsider eller sjekk Facebook.

Google+