Hopp til hovedinnhold

Bibliotekkort

Bibliotekkort

Med et bibliotekkortkort har du nøkkelen til kunnskap og opplevelser som er helt gratis. Alle kan få kort på Sølvberget bibliotek og kulturhus. Ta med legitimasjon og du får utstedt et gratis bibliotekkort på biblioteket.

I tillegg til å låne bøker, CD-er, DVD-er og lignende, gir kortet også tilgang til et voksende antall digitale tjenester som e-bøker, aviser, filmer og databaser.

Hvordan får du lånekort? 

blilåner

Du kan enten: 

Ta med legitimasjon og du får utstedt et lånekort gratis på biblioteket i 1. etasje. Hvis du er under 15 år, må forelder eller verge fylle ut et lånekortskjema og møte opp på biblioteket for at du skal få lånekort.  Skjema for samtykke fra foresatte finner du til høyre på denne siden. Mister du kortet, koster det 30 kroner å få et nytt.

Eller:

Få en midlertidig brukerkonto via "Min side" på Sølvberget.no og fullføre registreringen på biblioteket i 1. etasje ved en senere anledning. Med en midlertidig brukerkonto slipper du å fylle ut lånekortskjema når du står ved serviceskranken i 1. etasje. Du kan også låne e-bøker og reservere bøker, filmer m.m. Dersom du ønsker en midlertidig brukerkonto, gjør følgende: 

  • Gå til www.sølvberget.no .
  • Trykk på ikonet for "Min side".
  • Trykk på det røde feltet "Bli låner". Du vil da få en midlertidig brukerkonto du kan bruke til å logge deg inn på "Min side" med.  
  • Før du kan låne bøker eller låse deg inn i såkalte meråpne (altså selvbetjente) åpningstider, må den midlertidige brukerkontoen (omtalt i forrige punkt) fullføres i bibliotekskranken i 1. etasje før du kan låne.

Her er en kort instruksjonsvideo hvor du kan bli låner fra nettet:

 

Har du allerede et nasjonalt lånekort? 

Hvis du har nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek, kan du bruke det hos oss. Ta med deg lånekortet og legitimasjon, så aktiverer vi kortet i skranken.

 

Forskjellige typer lånekort

 

Felles lånekort (Nasjonalt lånekort)

Dette er et landsdekkende lånekort som skal kunne brukes ved de fleste norske bibliotek. Lånekortet kan kun utstedes på enkeltpersoner og ikke til f.eks skoler og institusjoner. Kortet må registreres før førstegangsbruk i de bibliotekene du bestemmer deg for å bruke, ved personlig oppmøte. Det er ingen aldersgrense på de personlige lånekortene. Du kjenner igjen et nasjonalt lånekort med at kortnummeret starter på 'N'.  Du må oppgi personnummer for å få Felles lånekort. 

 

 

Lokalt kort

Dette kortet kan kun brukes ved Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, og på Madla bibliotek. Lokale kort for voksne utstedt etter 1. november 2015 vil ha lånebegrensninger, det vil si at du ikke kan låne mer enn 6 bøker el.l samtidig.  Her må man ikke oppgi personnummer.

 

Institusjonskort

Dette kortet kan kun brukes ved Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, og på Madla bibliotek. Kortet er ikke til personlig bruk, men knyttet til ditt arbeidssted, som f.eks skole, barnehage eller sykehjem, og skal kun brukes i denne sammenheng.

Google+