Hopp til hovedinnhold

Forfattere og litteratur fra Afrika

Forfattere og litteratur fra Afrika

Jeg trenger tips om bøker og forfattere fra Afrika, helst oversatt til norsk?

Et godt hjelpemiddel for å finne forfattere og bøker fra land i sør er den svenske siden om verdenslitteratur. Her finner du en oversikt med forfattere fra land i sør som er oversatt til svensk. En egen oversikt for de ulike verdensdelene og en side med de nyeste utgivelser av oversatt litteratur fra ulike verdensdeler, ofte med bokanmeldelser. Forfattere som er oversatt til svensk er ofte også oversatt til norsk.

I forbindelse med arrangementet på Sølvberget Klassiker lørdag - å lese verden  var temaet litteratur fra Afrika. Kiellandsenteret laget en oversikt med noen nye og gamle klassikere fra Afrika. 

Bibliotekarene på Sølvberget har også laget denne brosjyren med anbefalte bøker av forfattere fra Afrika. Mange av dem er oversatt til norsk.

 

Wikipedia

Listemangfoldet på wikipedia er stort og uoversiktlig, et sett av lister er romanforfattere fra 116 land og områder. Du finner også lister med andre forfattere fra ulike land, kulturell bakgrunn og en rekke andre kategorier. Det er ikke lister for alle land, men særlig de afrikanske landene er godt representert.

 

Mer informasjon

  • Literary map of Africa- Oversikt over forfattere fra ulike afrikanske land.
  • Words Without Borders - et engelskspråklig tidsskrift for internasjonal litteratur.
  • Complete review - Indeks over latin- og sør-amerikansk litteratur
  • Kulturbro Forlag - Arbeider for å fremme integrering, kulturforståelse og språkutvikling gjennom utveksling av litteratur mellom ulike kulturer og på forskjellige språk.
  • Bistandsaktuelt - bokanmeldelser av både skjønn- og faglitteratur. 
Google+