Hopp til hovedinnhold

Imperialismen og Etiopia

Når var imperialismen i Etiopia og hvordan merket man den? Etiopia ble vel ikke kolonisert? Hvorfor ikke?

Koloniseringen av Asia

Vi har om koloniseringen i Asia som prosjekt på skolen og trenger litt informasjon om dette. Problemstillingen vi har valgt er grunnene til koloniseringen i Asia.

Hvorfor er Guatemala fattig?

Det er ganske komplisert å forklare hvorfor land er fattige. Det er kan være ulike årsaker, og det er ikke alltid ekspertene er enige om hva som er viktigst. Her er noen årsaker som kan forklare hvorfor Guatemala er fattig.

Undertrykking av Aboriginere

I hvilken grad ble Aboriginene undertrykket og utsatt for diskriminering, og hva var konsekvensene? Kan dere finne noen kilder på dette?

Burma eller Myanmar ?

Mange av landets avisredaksjoner har bestemt seg for å bruke Myanmar. Har vi en god forklaring hvorfor Aung San Suu Kyi insisterer på å kalle landet for Burma?

Koloniseringen av Afrika?

Hva var konsekvensene av koloniseringen av Afrika på 1800-tallet. Spesielt kulturelle konsekvenser. Hva var årsakene til å kolonisere og bakgrunnen for delingen av Afrika?

Utfordringer for FNs fredsarbeid?

Hvilke utfordringer står FN ovenfor i sitt arbeid for fred i fremtiden?

Dagens konflikter i Rwanda og Burundi

Kan du hjelpe meg med å finne noen lenker til informasjon om dagens konflikter i Rwanda og Burundi?

Hva er al-Qaida?

Vi har et prosjekt om al-Qaida. Kan dere hjelpe oss med å finne informasjon om al-Qaida, hva det er? Les svaret fra Nord-sør-biblioteket.

Tanzania som koloni

Hvilket europeisk land hadde herredømmet i Tanzania, hvordan var kolonitiden, hvordan kan vi si at imperialismen er en av årsakene til fattigdom og vannstyre i Afrika?

Japan, Teknologisk overlegent?

Japans teknologiske utvikling, og hvorfor er de så teknologisk overlegne i forhold til andre land i Asia?

Koreakrigen?

Jeg skal skrive en oppgave om Koreakrigen og da må jeg finne mer om: Holdninger, politikk, pressgrupper og økonomi. Vet du om noen bra bøker eller nettsider om dette?

Urbanisering i India?

Hvorfor er det mye urbanisering i India, og hvordan er befolkningsutviklingen i India?

Menneskerettigheter i Kina

Vi skal skrive om Kinas menneskerettigheter og hvordan de bevares. Jeg har lett lenge på nett, men får bare nyhetsartikler og urelevante nettsider opp. Kan dere hjelpe med litt stoff om dette?

Kina som koloni

Hva skjedde med Kina under kolonitiden, hvordan var koloniseringen og hvilke deler ble koloniserte?

Hvilke utfordringer har Brasil?

Fattigdom, forskjeller mellom fattige og rike, kriminalitet og bevaring av regnskogen er sentrale utfordringer for Brasil. 

Google+