Hopp til hovedinnhold

Vi starter opp med syverksted

Vi starter opp med syverksted

Nå starter vi opp med syverksted på Sølvberget for deg som er helt ny innen søm.

IMG_4803

Har du lyst å lære deg å sy enkle plagg til deg selv eller barna, men vet ikke helt hvordan du skal komme igang? Til høsten skal vi ha ett syverksted i måneden, der du kan prøve deg på helt enkle prosjekter.

Dette blir den første torsdagen i månenden. Klokkeslett: 15.00-19.00. Verkstedet finner du i 3. etasje på Sølvberget. For å bli med på syverksted, må du melde deg på. Vi har fem symaskiner til disposisjon. Dermed er det plass til fem deltakere på syverkstedet. Har du egen symaskin, og foretrekker å bruke denne, ta den gjerne med. 

Vi har noe stoff, men hvis du har et stoff som du har lyst å sy av, ta det gjerne med. Ellers har vi utstyr som tråd, sakser, skredderlinjaler osv.

De andre torsdagene i høst skal vi ha åpent verksted, hvor det også er mulig å bruke symaskin. Da er også Verkstedet åpent for blant annet 3D-printing og vinylkutting.

Kursoversikt: 

3. september: Sy handlenett

1. oktober: Sy barnekjole av skjorte

5. november: Sy skjørt av jeans

1. desember: Redesigne gammel genser til Ugly Christmas sweather

Påmelding til kurs:

 

 

Gjenbruk og redesign

IMG_3963

Som du kanskje ser av programmet, er bærekraft og redesign viktig for oss. Derfor tar vi to av gangene utgangspunkt i plagg som vi allerede har for å skape et nytt plagg. Kanskje du har en fin bukse som er slitt på kneet? Da er den perfekt til å lage skjørt av. Du klipper bare av over det slitte partiet. En skjorte som plutselig har blitt litt i trangeste laget, kan bli en kjempefin barnekjole.

Handlenett er et flott alternativ til plastposer når du går på butikken. Kanskje det er en avlagt duk eller gardin som skal få nytt liv som handlenett? Hvis vi får tid, kan vi også designe et trykk til nettet, som vi skjærer ut med vinylkutteren vår. OBS: Da må nettet sys i et stoff som tåler høy varme, for trykket skal presses på i varmepressen. Sjekk om stoffet kan strykes, da går det fint.

Når det gjelder Ugly Christmas sweather kan du ta med en genser du allerede har, og så skal vi "pynte" den til det ugjenkjennelige. Det blir gøy! 

Lån gjerne ei sybok eller to. Her finner du tips til fine sybøker.

Smittevernstiltak høsten 2020
På grunn av covid-19-epidemien må Sølvberget som ansvarlig arrangør vite hvem som er til stede på aktiviteter og arrangement. De som deltar på Sy-verksted, må hente ut gratisbilletter.

 

Google+